Читај ми!

Бољевићева: Политичари треба да се уздрже од коментара

Сви политичари, а посебно они на власти, требало би да се уздржавају од најава подизања оптужница и изрицања пресуда, каже председница Друштва судија Србије Драгана Бољевић. То рађа сумњу о притиску на тужилаштво и суд или о договорима са њима, што је неприхватљиво, истиче Бољевићева.

Председница Друштва судија Србије Драгана Бољевић изјавила је да би сви, а посебно политичари на власти, требало да се уздржавају од најава подизања оптужница и изрицања пресуда, јер то рађа сумњу о притиску на тужилаштво и суд или о договорима са њима, што је неприхватљиво.

"Што су политичари на вишем положају на власти, то би више требало да се уздржавају од коментара о томе да ли постоје основи за одређивање притвора и задржавање у њему, да ли би неко требало да буде осуђен и када, јер су то ствари које они не могу и не треба да знају", рекла је Драгана Бољевић агенцији Бета.

Драгана Бољевић навела је да ни суд не зна када ће неку ствар пресудити све док не буду изведени сви релевантни докази и док се не стекну услови за пресуђење.

Председница Друштва судија Србије је, поводом оцене потпредседника Владе Србије Александра Вучића да председник Владе Ивица Дачић није починио кривично дело у сусретима са осумњиченим за шверц кокаина Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, рекла да не жели да коментарише политичке теме.

"Овде је реч о поверењу и легитимитету за обављање неке јавне функције", рекла је Драгана Бољевић.

Истакла је да је за разлику од Србије, одговорност политичара у развијеном свету много шира од кривичне, јер је пажња јавности усмерена и на моралност њихових поступака.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи