Читај ми!

Сећање на Јосифа Татића

Мој друг Тале и ја смо практично провели цео живот заједно, само "Шовинистичку фарсу" одиграли смо више од 1.800 пута од Ђевђелије до Триглава, рекао Предраг Ејдус, поводом смрти доајена домаће позоришне и филмске уметности.

Поводом смрти глумца Јосифа Татића, драмски уметник Предраг Ејдус изјавио је да је најмање очекивао да његов велики пријатељ и колега тако изненада оде са овог света. Јосиф Татић преминуо је јуче у Београду. 

"То је просто шокантно, мој друг Тале и ја смо практично провели цео живот заједно, одиграли смо јако много представа заједно, само "Шовинистичку фарсу" смо одиграли више од 1.800 пута од Ђевђелије до Триглава, прошли смо пола света заједно", изјавио је Ејдус Танјугу.

Два глумца заједно су играли низ представа у Југословенском драмском и Народном позоришту, били су оснивачи позоришта "Под разно", првог оф театра у Београду још 70-тих година, провели су заједно много времена преплићући професионални и приватни живот.

"За Талета могу да кажем да је био изузетно добар човек, сјајан уметник, бескрајно духовит и пријатан, човек који је увек изненађивао и околину и партнере својим луцидним решењима, био је страствени епикурејац, уживао у животу, непревазићени пријатељ и друг од кога никада нисам могао да очекујем да ће урадити нешто лоше, непристојно или неприкладно, имали смо огромно поверење један у другога и били бескрајно везани", истакао је Ејдус.

Према Ејдусовим речима, иако је оставио много улога за собом у позоришту, телевизији, филму, Јосиф Татић је све изненадио изненадном смрћу, породицу, пријатеље.

"Готово да ме преварио, осећам жал да нисам успео са њим ни да се опростим, отишао је бриљантан човек, сјајан родитељ, диван колега и један од најдуховитијих људи које сам познавао, бескрајно добар партнер и пожртвован човек", рекао је Ејдус.

Јосиф Татић је почео да глуми као двадесетгодишњак, за готово пола века од свог глумачког дебија у филму "Јутро" Пурише Ђорђевића остварио је 70 филмских и улога у телевизијским серијама, али и оне у разноврсном драмском опусу на даскама, пре свега, његовог матичног Југословенског драмског позоришта чији је члан био од 1968. године.

Татић је играо у великим телевизијским пројетима РТС-а, "Цео живот за годину дана", "Више од игре", "Грлом у јагоде", "Бољи живот", "Срећни људи", "Породично благо"...

Најшира публика посебно га памти по улогама Слободана Михајловића у представи "Шовинистичка фарса", Талета Суровог из серије "Грлом у јагоде" и Јатаганца у серији "Бољи живот".

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 06. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи