Читај ми!

Делегација РТС-а код патријарха Иринеја

Патријарх српски Иринеј примио у Патријаршији делегацију РТС-а на челу са генералним директором Александром Тијанићем. Имамо пуну подршку патријарха и црквеног система у ширењу културе и толеранције, рекао Тијанић.

Његова светост патријарх српски Иринеј примио је у Патријаршији делегацију Радио-телевизије Србије: генералног директора Александра Тијанића, председника Управног одбора РТС-а Слободана Марковића, директора Телевизије Београд Николу Миркова и директора Радио Београда Душана Радуловића.

У разговору са делегацијом РТС-а, поред патријарха, учествовали су и викарни епископ Атанасије Ракита и епископ јегарски Порфирије.

"Испоставило се да Његова светост патријарх српски гледа и слуша РТС и добили смо пар корисних савета. Изложили смо му ситуацију и рекао нам је да имамо његову подршку и подршку црквеног система у ширењу културе и толеранције данас, у оваквим временима. Делегација РТС-а је изузетно задовољна пријемом и разговорима", рекао је Тијанић.

Представници Јавног радио-дифузног сервиса упознали су патријарха Иринеја са улогом коју РТС остварује као главни носилац културе и информисања грађана Србије, посебно на очувању и афирмисању верске и културне баштине српског народа, као и других народа који живе у Србији, пише у саопштењу Српске православне цркве.

Како се наводи, са поносом је истакнуто да је РТС једини електронски медиј у Србији који програме емитује искључиво ћирилицом, као и да једини у региону, а можда и шире, на програму свакога дана има емисију верског садржаја.

Његова светост партријарх Иринеј упознат и са програмским садржајима Радио-телевизије Србије у вези са обележавањем 1700. годишњице од доношења Миланског едикта о слободи вере.

Патријарх Иринеј поздравио је настојања Јавног сервиса на очувању српске верске и културне баштине, као и сарадњу са традиционалним црквама и верским заједницама у Србији, истакавши да то, с обзиром на искушења која доносе европски интегративни, али и глобални процеси, није довољно.

Друштвена заједница, а посебно надлежни органи, наводи се у саопштењу, треба да пруже снажнију потпору РТС-у у циљу потпунијег испуњавања кључне образовне улоге коју Јавни сервис има у српском народу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 07. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи