Читај ми!

Младићи се отровали угљен-моноксидом

Резултати обдукције тела четворице младића из Својнова код Параћина указују на тровање угљен-моноксидом, потврдио за РТС председник Вишег суда у Јагодини Драган Јанићијевић. У Параћину Дан жалости.

Обдукцијом тела четворице трагично страдалих младића у Својнову код Параћина неспорно је утврђено да је њихова смрт наспупила тровањем угљен-моноксидом, потврдио је за РТС председник Вишег суда у Јагодини Драган Јанићијевић.

Наложена су и додатна токсиколошка вештачења како би се додатно потврдио узрок смрти, а резултати се очекују до краја дана или сутра.

"Обдукцијом која је завршена касно синоћ потврђено је, такође, да на телима младића није било никаквих физичких повреда које би указивале на евентуални други узрок смрти", нагласио је Јанићијевић који је рекао да ће полиција утврдити и одакле је дошао отровни гас.

Још увек није познато да ли је угљен-моноксид настао сагоревањем из пећи на дрва или агрегата на нафту, што је, како се претпоставља, вероватније.

Агрегат, који је снабдевао викендицу струјом, налазио се у сутерену, у просторији поред собе у којој су пронађена тела младића. Између две просторије се налази прозор који је био затворен, али се претпоставља да је гас ту могао да прође.

Стручњаци упозоравају да је угљен моноксид подмукли убица и да посебну пажњу ваља обратити приликом ложења чврстих горива.

Издувни гасови мотора у затвореном простору такође су веома опасни. Подсетимо, у кући у којој су нађена тела младића радио је и агрегат.

Бата Коновалов из Сектора МУП-а за ванредне ситуације каже да посебну пажњу треба усмерити на чињеницу да је везивање молекула угљен-моноксида 230 пута брже од везивања кисеоника за крвни хемоглобин.

Полиција је у четвртак ујутру у једној кући у атару села Својнова затекла беживотна тела четири младића, старих између 17 и 20 година.

Преминули су Милош Атанацковић (1995), Јован Илић (1995), Ђорђе Марјановић (1996) и Марко Живковић (1993), сви дугогодишњи другови.

У општини Параћин данас је Дан жалости због трагедије у Својнову.  

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи