Читај ми!

Мастер на Берклију, посао у Србији

Пошто је добила стипендију од Берклија и Српске привредне фондације, Ивана Страднер похађа мастер студије права на том престижном америчком универзитету. По завршетку мастера, Ивана ће уписати докторске студије, а како каже, после би се вратила у Србију да примени стечено знање.

Ивана Страднер похађа мастер студије права на Берклију, пошто је добила стипендију тог престижног америчког универзитета и Српске привредне фондације. Планира да после упише и докторске студије и додаје да би се вратила у Србију да примени стечено знање.

На Београдском универзитету Ивана је прва практична искуства стекла на Правној клиници за избегличко и азилантско право. Иако је одлично теоријско знање добила у земљи, за Беркли се одлучила, каже, управо због праксе. Са колегама из још педесет држава, похађа мастер студије права у Калифорнији.

Ивана Страднер сматра да Правна клиника у Србији заиста иде у корак са најпознатијим светским факултетима укључујући и Беркли, јер је, како каже, тај интерактивни начин наставе веома популаран како у Европи тако и у Америци.

"Разлика је у томе што у Америци постоји већа финансијска подршка студентима тако да студенти више путују и могу да теоријско знање примене у пракси", напомиње Ивана.

На специјализацији је из области људских права и међународног јавног права.

"Студенти и професори имају свакодневне консултације и заиста се учи не само од професора, већ и од самих студената. На Правном факултету у Београду, као уопште у мање више свим европским земљама, студенти немају толику инетракцију са професорима", каже Ивана.

Знање енглеског језика се подразумева, а Ивана говори још и француски и италијански.

"Ја сам једини студент на мастер студијама из Србије и рекли су ми да сма прва коју су изабрали, али се надам да ће ми се и други млади људи придружити наредних година на Беркли правном факултету", наводи Ивана.

Ивана је праксу стицала у адвокатским канцеларија, некадашњем Министартсву за људска и мањинска права, Народној канцеларији председника Републике и волела би да каријеру настави у Уставном суду Србије.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи