Теслин центар за космолошке студије

Седамдесет година после смрти једног од највећих научника Николе Тесле, Београд добио Центар за космолошке студије, који носи његово име. Центар ће се бавити Теслиним проналасцима, а планира се изградња његовог торња за пренос енергије, кажу оснивачи.

На 70. годишњицу смрти једног од највећих научника Николе Тесле, Београд је добио Центар за космолошке студије, који носи његово име. Оснивачи Института најављују да ће се бавити Теслиним изумима, приближити га младима, али и остварити његову највећу жељу - изградити торањ за пренос енергије.

На Божић, 1943. године је отишао, а иза себе оставио неиспуњену жељу - бесплатну енергију за цело човечанство. План центра за Космолошке студије је да тај сан остваре. Теслин центар убудуће виде на Ушћу, а поред музеја, налазио би се торањ за пренос енергије. До тада, Центар ће проучавати заоставштину великог научника, а пре свега тражити истину.

"Ми сви говоримо да знамо Теслу, а у ствари ми о њему ништа не знамо, зато што је Тесла и у своје време, а посебно данас, он је био и остао, велика загонетка и тајна, готово мистерија", каже оснивач Центра за космолошке студије Милка Кресоја.

Другу, до сада неиспричану страну лика Николе Тесле, покушава да дочара ћерка Радоја Јанковића, конзула Краљевине Југославије, дугогодишњег пријатеља Николе Тесле.

Према њеним речима, дошло је до неспоразума између Тесле и Пупина, тако да 50 година нису разговарали, били су у свађи.

"Међутим, Тесли то није сметало да се интересује за Пупиново здравље. Ту је посредовао мој отац који је желео да их помири", истиче Јанковићева.

После седам деценија од када нас је напустио, људи траже одговоре ко је био Тесла. Један од њих каже да није био чудо и гласник других светова. Тесла је један од нас, човек који нас поново и поново доводи до вечног питања - ко смо, одакле смо, зашто смо ту и које су наше могућности.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 09. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи