Читај ми!

Честитке за Божић

Највиши државни званичници Србије честитали су Божић свим православним верницима који најрадоснији хришћански празник славе по јулијанском календару.

Свим православним верницима који Божић славе по јулијанском календару највиши државни званичници Србије честитали су празник.

Премијер Србије Ивица Дачић Божић је честитао патријарху Српске православне цркве Иринеју, свештенству, монаштву и верницима.  

Уз поруку "Мир Божији, Христос се роди", председник Владе пожелео је срећан празник свима који Божић славе 7. јануара.

"Желим да Божић донесе мир, љубав и наду, много здравља, успеха и напретка. Нека празник Христовог рођења у домове унесе радост и породичну срећу", поручио је премијер Ивица Дачић.

Српској православној цркви и свим верницима празник је честитао и председник Скупштине Србије Небојша Стефановић.

"Желим да вам празник Христовог рођења и предстојећа година буду испуњени радошћу, здрављем, љубављу према најмилијима", пожелео је Стефановић.

Стефановић напомиње и да Божић у себи носи поруку разумевања и толеранције, заједништва и солидарности.

"Нека овај најрадоснији празник буде дочекан уз веру и наду за боље сутра свих грађана Србије", истиче председник Скупштине.

Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Београда Александар Антић за Божић су пожелели верницима да празник проведу са најближима, комшијама и пријатељима, у здрављу и миру.

"Желимо и да нам сви дани по Божићу донесу много личне и породичне среће и успеха у раду", истакли су Ђилас и Антић.

Градски челници подсећају да треба неговати међусобно поштовање и толеранцију, и пружити руку онима којима је помоћ потребна.

Председник Одбора Скупштине Србије за људска и мањинска права и равноправност полова Мехо Омеровић пожелео је верницима да најрадоснији хришћански празник донесе здравље, срећу и просперитет.

И Српска напредна странка и њен председник Александар Вучић честитали су Божић.

"Желимо да овај празник љубави и светлости, који нас подсећа на важност међусобног поштовања, поверења и разумевања, проведете у миру и радости са својим породицама и пријатељима. Мир Божији, Христос се роди!", наведено је у честитки.

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи