Читај ми!

Отворена Божићно-Богојављанска сретења

У кругу Вазнесењске цркве отворена Божићно-Богојављанска сретења. Патријарх српски Иринеј поручио свима да се радују Божићу и да га дочекају у хришћанском духу и расположењу, како би обогатили живот и дали му смисао.

Патријарх српски Иринеј отворио је Божићно-Богојављанска сретења, у обновљеном простору у кругу Вазнесењске цркве у Београду.

На сајму, који ће трајати до 26. јануара, учествује око 30 излагача - епархија нишка, епархија крушевачка, манастир Фенек и други који су се представили издавачком делатношћу.

Патријарх Иринеј је као први разлог за радост навео Божић - највећи празник из кога проистичу и други велики православни празници.

Како је рекао, други разлог је то што се књигама у издању епархија и манастира омогућује да се сваки верник упозна са оним што црква приповеда и учи.

Издаваче теолошке мисли и дела у Србији традиционално помаже канцеларија за цркве и верске заједнице, у оној мери у којој је то могуће.

"Сведоци смо да сваке године имамо све већи број нових дела", рекао је директор канцеларије Милета Радојевић.

Радојевић сматра да ће за генерације младих који похађају веронауку ова дела представљати "златан капитал'', одакле ће млади учити мисли светитеља и свега онога што је на најбољи начин приказало православну веру кроз векове.

Патријарх Иринеј истиче да број књига које се издају није мали и да су оне намењене свима који су жељни истине и одговора на највећа питања која човек себи може да постави.

Као још једна радост за радост, Иринеј наводи и то што се овај сајам одржава у просторији СПЦ која је до скоро била напуштена.

Иринеј каже да се у цркви сви припремају да празник дочекају заједно са бројним народом, који се "враћа себи и својим духовним коренима, својој цркви и вери".

"Радујемо се, јер је све већи број оних који траже смисао живота у ономе што је откривено у свима нама", рекао је поглавар СПЦ.

Патријарх Иринеј пожелео је свима да Божић дочекају у хришћанском духу и расположењу и да на тај начин обогате и осмисле живот.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 10. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи