НУНС о финансирању РТС-а

Председник НУНС-а Вукашин Обрадовић каже да када се примењује модел по којем се Јавни ервис финансира из буџета, тај новац мора да буде опредељен на исти начин као и у случају независних институција.

Председник Независног удружења новинара Србије (НУНС) Вукашин Обрадовић оценио је данас да најаве потпредседника Владе Александра Вучића о буџетском финансирању Јавног сервиса под одређеним условима државе, могу да се тумаче и као врста притиска на уређивачку политику Радио-телевизије Србије.

"Ако ће пред РТС-а, како је назначено у тексту, бити постављени одређени услови за коришћење тих средстава из буџета, доводи се у питање независност и самосталност уређивачке политике и какви ће то бити услови", рекао је Обрадовић агенцији Бета.

У интервју за лист Данас, Вучић је рекао да је власт "ипак елимично" морала да се бави финансирањем Јавног сервиса и да ће ити остављен део новца у ребалансу буџета за те намене. Додао је а то не значи да ће тај новац и бити утрошен на такав начин већ а "ће ту постојати одређени услови државе".

Обрадовић је рекао да када се примењује модел по којем се Јавни ервис финансира из буџета, тај новац мора да буде опредељен на исти начин као и у случају независних институција.

"Мора да се зна колики је износ и да се зна тачна динамика. И да се о не може мењати", рекао је Обрадовић.

Према његовој оцени, Вучићева изјава није у складу са том праксом , ако се спроведе, представља неку врсту притисака на Јавни сервис.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи