Честитке артиљерцима

Поводом Дана Мешовите артиљеријске бригаде - 14. септембра, министар одбране Александар Вучић и Начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић упутили честитке припадницима те јединице.

Министар одбране Александар Вучић честитао је данас припадницима Мешовите артиљеријске бригаде Дан јединице - 14. септембар.

Вучић је навео и да су припадници бригаде стручношћу и професионализмом потврдили спремност и оспособљеност за извршавање најсложенијих задатака и да су унапредили ниво оперативних способности јединцие.

"Уверен сам да ћете ослонцем на традицију артиљераца славне српске војске и дугогодишње искуство постизати запажене резултате и дати пун допринос изградњи и јачању оперативних способности Копнене војске и Војске Србије у целини", истакао је он у честитки објављеној на сајту Министарстав одбране.

Начелник Генералштаба Војске Србије генерал потпуковник Љубиша Диковић честитао је припадницима Мешовите артиљеријске бригаде као и Војне полиције дан јединица - 14. септембар.

Диковић је истакао у честитки да су припадници бригаде захваљујући дугогодишњем искуству и високом нивоу професионалности, потврдили стручност и оспособљеност и одржали ниво оперативних способности.

Он је навео и да су припадници војне полиције у протеклом периоду захваљујући стручности и одговорном односу према раду и максималном ангажовању успели да квалитетно изврше задатке, "дајући пун допринос оперативној способности Војске Србије".

Припадници Мешовите артиљеријске бригаде данас обележавају свој Дан - 14. септембар, у знак сећања на исти датум из 1918. године, када је почела артиљеријска припрема пробоја Солунског фронта.

Та бригада је формирана 4. јуна 2007. у склопу организацијских промена у Војсци Србије, а састоји од командног, два топовско-хаубичка, два топовска, једног мешовитог ракетног артиљеријског дивизиона и логистичког батаљона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи