Читај ми!

Нови руски возови

Два нова руска дизел моторна воза од данас ће саобраћати у локалном саобраћају између Краљева и Лапова и Краљева и Пожеге.

У железничком чвору Краљево "Железнице Србије" уводе у саобраћај два нова руска дизел моторна воза, саопштило је то јавно предузеће истичући да је то прва набавка нових возова српских железница након три деценије.

Нови руски возови саобраћаће у локалном саобраћају између Краљева и Лапова, односно Краљева и Пожеге. Први полазак новог руског дизел-моторног воза из Краљева је у 07.35 сати за Лапово, а у 10.50 сати из Краљева за Пожегу.

Нове путничке гарнитуре саобраћаће на овим релацијама више пута дневно према важећем реду вожње.

Реч је о дизел-моторним гарнитурама серије 711 руског произвођача "Метровагонмаша", које су српске железнице купиле захваљујући кредиту међународне железничке банке "Еурофиме" од 43 милиона швајцарских франака.

Купљено је укупно 12 гарнитура, од којих је 11 пре рока стигло из Русије у Србију, а очекује се да ускоро стигне и последњи од уговорених возова. То је прва набавка нових возова српских железница након три деценије.

Воз је дводелан и има 120 места за седење и 126 места за стајање. Опремљен је најсавременијом опремом, а главне компоненте произвели су најпознатији европски произвођачи, по свим домаћим и међународним стандардима.

Воз може да се креће брзином од 120 километара на сат, каже се у саопштењу Железница Србије.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 28. октобар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи