Трамп: Бомбардовање Југославије донело расуло и хаос

Актуелни председник САД Доналд Трамп гостовао је почетком октобра 1999. године у емисији Ларија Кинга на "Си-Ен-Ену" и том приликом говорио о НАТО бомбардовању Савезне Републике Југославије, које је окончано неколико месеци пре тога.

Доналд Трамп је поручио да је бомбардовање донело расуло, хаос и терор на Косову.

"Не знам да ли они то сматрају успехом, јер га ја не сматрам успехом", рекао је тада Трамп о бомбардовању, у интервјуу у којем је поменуо и да разматра кандидатуру на председничким изборима 2000. године.

На Кингово питање да ли би он на Косову урадио исто што је учинио тадашњи амерички председник Бил Клинтон, Трамп је одговорио:

"Па ја бих то урадио мало другачије. И знам да би то звучало ужасно, али погледајте расуло које су изазвали на Косову. Ми можемо да кажемо да смо изгубили мало људи. Наравно када смо имали авионе који са 75.000 стопа (око 23 километра) бацају бомбе. Али погледајте шта смо урадили на тој земљи и тим људима и смрти које су се десиле због нас. Дакле, није било губитака код нас и савезника, јер смо ми били скроз тамо горе, у авионима", рекао је Трамп.

Додао је: "У неком тренутку морате да пошаљете копнене трупе, тако да не би могао било ко да прелази границе и све остало." Напоменуо је да се "многи људи слажу са тим".

"Е, сада, да ли би људи били убијени? Можда. Можда и више. Али барем бисмо имали много мање смртних случајева и не бисте имали расуло и хаос који сада имате. Дакле, ја не знам да ли они то сматрају успехом, јер га ја не сматрам успехом. Они су жестоко избомбардовали земљу и целу ту област, сви беже у свим могућим правцима и нико не зна шта се дешšава. А смртних случајева је на хиљаде", рекао је Трамп пре 20 година.

Транскрипт овог интервјуа постоји на сајту Си-Ен-Ена, док се снимак налази на Јутјубу.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару