Читај ми!

Звезда нерешено са Посилипом

Ватерполисти Црвене звезде Вет играли су вечерас нерешено 9:9 (3:3, 3:1, 2:3, 1:2) са италијанским Посилипом у првој утакмици четвртфинала Евро купа. Реванш се игра 14. децембра у Напуљу.

Звезда одиграла одлично, приказала добру игру, била на прагу великог изненађења. Противник није оправдао улогу фаворита. Да ли Звезда има снаге да у реваншу стигне до подвига и избаци Италијане из даљег такмичења. То ће бити познато 14. децемра за када је заказан реванш у Напуљу.

Навијачи црвено-белих носили своје пулене од самог старта. То је осоколило млади тим Звезде да крене силовито. Дуго је Звезда водила, до средине треће четвртине. Међутим, троструки шампион Европе је успео да искористи предност искуства и боље кондиције и преокрене резултат.

Ипак, црвено-бели су стигли до ремија голом Страхиње Рашовића у самом финишу меча. Најефикаснији играч утакмице био је Југослав Васовић са четири гола за домаћи тим. Код италијана бољи од осталих био је Гало са 3 гола.

Италијански тим је повео са 1:0, али је Звезда од тог тренутка доминирала у базену и организованом игром успела да контролише утакмицу. Најпре је Филип Кљајевић после упливавања добио лопту испред гола гостију, одлично се снашао и погодио мрежу да би убрзо после у ситуацији са играчем више, Виктор Рашовић довео београдски тим у вођство.

Ипак, Посилипо је преко Амаријуса Переса и Валентина Гала успео да се одржи у игри у првој четвртини када је и капитен звезде Југослав Васовић отворио своје шутерско вече.

Звезда је била бољи тим у трећој четвртини и да Италијани нису успели да преко искусног Алесандра Калкатере изнуде велики број искључења победник је могао бити решен на полувремену. За Звезду су погађали Страхиња Рашовић, Сава Ранђеловић и опет Васовић а за 6:4 на полувремену.

Троструки шампиони Европе из Напуља успели су да дођу до даха у наставку игре и да нађу одговор за јак ритам Звезде. Осим искључења искусни Калкатера 'зарадио' је и петерац који је у гол претворио шпанац Марк Мингел.

Васовић је тада преузео одговорност и успео прецизним и снажним шутевима са дистанце да одржи предност домаћина. Посилипо је тада показао своју снагу и успео да се врати у меч највише захваљући Галу који је на крају био најбољи стрелац гостију са три гола. Да се италијани не одлепе на два гола предности побринуо се одлични голман 'црвено белих' Гојко Пијетловић.

Посилипо је своје искуство показао на крају меча када је први пут после самог старта утакмице успео да поведе. У последњем нападу када је Васовићу понестало снаге да сам шутевима погађа он је изборио искључење на 40-ак секунди пре краја меча. Звезда је имала сигурност у последњем нападу а сјајну асистенцију Марка Аврамовића у гол је претворио Страхиња Рашовић за 9:9.

У осталим утакмицама четвртфинала мађарски Солнок је на свом базену савладао руски Синтез из Казања са 11:7.

У репризи прошлогодишњег финала Паниониос је у Атини играо нерешено 7:7 са Савоном, а победника није било ни у Загребу где су домаћи Медвешћак и шпански Сабедел одиграли 13:13.

Савић: Заслужујемо овакву подршку

"Резултат све говори, Утакмица је од почетка била физички захтевна и на ивици инцидента. Ми смо резултатски боље завршили први део игре мада је и Посилипо имао своје сансе које није успео да искористи. У наставку смо примили неколико голова на 'пливање'", рекао је тренер Звезде Дејан Савић.

Он је оценио и да је његова екипа у другом полувремену изгубила ритам. "На крају смо изгубили ритам и дозволили контранападе које смо тешко затварали. Могли смо и боље да одиграмо али резултат је реалан. Идемо у Напуљ уздигнуте главе", казао је Савић.

Он је истакао и сјајно навијање на базену Спортског центра Ташмајдан и нагласио да ватерполо и Црвена звезда Вет заслужују такву подршку.

"Играли смо одлично скоро три четвртине али смо онда имали пад који нисмо смели да дозволимо. Ипак, вратили смо се и идемо у Напуљ да играмо нашу игру и имамо шансе", рекао је стрелац изједначујућег поготка" Страхиња Рашовић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару