Читај ми!

Егер поражен на Бањици

Партизан савладаo на Бањици мађарски Егер са 9:6 (4:2, 2:0, 2:3, 1:1), у трећем колу Ц групе Лиге шампиона и остварио прву победу . Наредни меч такође против Егера.

Ватерполисти Партизана савладали су вечерас у Београду екипу мађарског Егера са 9:6 (4:2, 2:0, 2:3, 1:1), у трећем колу Ц групе Лиге шампиона.

Актуелни првак Европе остварио је прву победу у досадашњем делу такмичења, након што је на старту поражен од Сегеда и потом играо нерешено против Вашаша.

"Екипа је показала да има квалитет. Увели смо утакмицу у ритам који нам одговара добром одбраном и изванредним Слободаном Сором на голу. Постојао је императив победе, али смо показали да знамо да се носимо с њим. Подижемо ниво игре како смо планирали и желимо да у следећој утакмици будемо још бољи и освојимо сва три бода у Егеру", рекао је помоћни тренер Партизана Урош Стевановић.

Он је водио екипу уместо суспендованог Игора Милановића.

Шампиони Европе поцели су ефикасном игром дуел са мађарским прваком и већ у првом делу сусрета наговестили да гости неће моћи да уведу утакмицу у неивестан ток и изненаде на Бањици. Егер је повео из петерца да би после изједначења из једне контре успели да дођу до вођства од 2:1, али више од тога нису могли.

Голман Партизана Слободан Соро је после два брза гола Мађара бриљирао и са лакоћом заустављао шутеве Егерових бекова који су се после неколико одличних интервенција домаћег чувара мреже све ређе одлучивали на шут.

"Имали смо све што нам је недостајало у претходним утакмицама, резултат је прави показатељ игре и оцигледно је да подижемо форму", рекао је Соро.  Његове интервенције дале су сигурност у одбрани београдског тима а Александар Радовић и Милош Ћук погађали су наизменично за вођство Партизана.

Велики посао у нападу одиграли су и центри Милош Королија и Милош Вукичевић који су "зарадили" велики број искључења и омогућили својим саиграчима да до полувремена реше питање победника. 

"Одиграли смо на високом нивоу. Очекивали смо победу и она нам пуно значи. Утакмица је била физички веома захтевна и морали смо да се помучимо да би се одвојили на три гола разлике. Пружили смо максимум и надам се да ћемо тако играти и у следећем мечу", оценио је Стефан Митровић.

У наставку игре Мађари су успели да се изборе за частан пораз, а европски шампиони имали су далеко мање "осцилација" него у претходним мечевима и забележили су важна три бода.

По два гола за Партизан дали су Ћук, Радовић и Стефан Митровић док су стрелци по једном били капитен Влада Вујасиновић, Никола Дедовић и Милан Алексић.

Код Егера по један гол дали су Бирош, Варга Тамаш Мезеи, Лукаш Семан, Бице Батори и Габор Ковач.

У другом мечу у групи Вашаш је победио Сегед са 12:9, па сада у групи Сегед и Вашаш имају по шест бодова, Партизан има четири док је Егер без бодова.

Партизан наредну утакмицу игра 14. децембра у гостујућем базену, такође против Егера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 27. јун 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару