Читај ми!

Куп Европе

Звезда у четвртфиналу

Црвена звезда изборила пласман у четвртфинале Купа Европе. У реванш мечу осмине финала савладана румунска Орадеа са 8:6. За највећи успех црвено-белих ватерполиста у новијој историји клуба најзаслужнији је био капитен Југослав Васовић.

Ватерполисти Црвене звезде пласирали су се у четвртфинале Купа Европе, пошто су у Београду победили румунску Орадеу са 8:6 (3:3, 2:1, 2:0, 1:2) у реваншу осмине финала.

Први меч ова два клуба одигран у Румунији завршен је нерешено 9:9.

Један од најбољих играча домаћег тима у базену Спортског центра "Милан Гале Мушкатировић" био је Звездин капитен  Југослав Васовић. Он је постигао три гола, али је због три искључења морао да напусти игру у трећој четвртини.

Током целог меча београдски клуб имао је велику подршку са пуних трибина трибина, а навијачи су после победе певали песму "Шампиони!" и "Ово је права Звезда" док су са ватерполистима прослављали тријумф.

После искључења Васовића улогу вође у базену преузео је Марко Аврамовић и Звезда је после вођства на полувремену од 5:4 у трећој четвртини направила кључну разлику и до краја чрстом одбраном успела да забележи победу.

Одбранама се истакао се и голман Звезде Гојко Пијетловић, а његови саиграчи играли су веома ангажовано пред својим голом и поред великог броја искључења примили су само два гола у другом полувремену.

У  Звездином тиму најефикаснији су били Васовић, који је постигао три гола, и Вук Рашовић који је два пута био стрелац.

Капитен звезде Југослав Васовић оценио је после меча да је његов тим забележио изузетно важну победу у тешкој утакмици. 

"Био је врло тежак меч, наш играчи немају пуно искуства у европским утакмицама, али имамо одличан тим који је показао победнички менталитет", рекао је капитен црвено-белих. Он је оценио и да поред великог успеха и задовољства утакмица против Орадее није крајњи домет његовог тима у Европи.

"Задовољан сам, али ово није крај успеха, забележили смо одличне резултате на квалификационом турниру у Грчкој, у домећем купу против Војводине и желимо тако и да наставимо", казао је Васовић.

Ватерполиста Црвне звезде Марко Аврамовић казао је после меча да су његови млађи саиграчи играли без страха и да ће у наставку такмичења бити још бољи, али да пуно зависи и од жреба.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 30. јун 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару