Делфини опет "удавили" Амере

Српски ватерполисти су у финалу Светске лиге у Фиренци. Американци су по други пут претрпели пораз од наших Делфина резултатом 8:5. Пре два дана, Србија прилично лако савладала екипу САД 11:5. Победник турнира осваја директан пласман на Олимпијске игре у Лондону, а у финалном мечу Србија ће се састати са Италијом, која је била боља од Хрватске.

Ватерполо репрезентација Србије победила је у Фиренци селекцију САД са 8:5 (3:1, 2:0, 2:1, 1:3) у полуфиналу завршног турнира Светске лиге. Победник завршног турнира Светске лиге избориће пласман на Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

Србија је била много бољи ривал од Американаца током две и по четвртине, али је онда у игри изабраника селектора Дејана Удовичића дошло до несхватљивог пада. Амерички тим је то искористио и изборио частан пораз, али више од тога ученици Тедија Шредера нису могли.

Срби су у једном тренутку имали предност од 7:1 и у тим тренуцима чинило се да ништа не може зауставити "делфине" на путу до финала.

Веома чврста и агресивна одбрана репрезентације Србије отерала је америчке ватерполисте далеко од гола Слободана Сора. Американци су из минута у минут деловали све нервозније, а њихови атаци ка српском голу свели су се на не баш опасне индивидуалне покушаје.

Напад селекције Србије са играчем више био је одличан, па је свима на базену било јасно да како утакмица одмиче "јенки" имају све мање шансе за пласман у финале.

Уследило је, међутим, опуштање у редовима наше репрезентације и то у моменту када се нико томе није надао. Уместо да рутински приведу меч крају, најбољи српски ватерполисти дозволили су ривалу да постигне неколико везаних погодака, али је ипак било прекасно за последњи налет Американаца.

Србија је успела да одржи вођство и дође на корак од одбране шампионског пехара у Светској лиги, који је освојен прошле године у Нишу. Полуфинални сусрет са трибина је пратила министар омладине и спорта у Влади Србије Снежана Самарџић-Марковић.

САД: Мозес, Варелас, Хаднт, Пауерс, Врајт, Бакнер, Бјубејн, Азеведо 1, Бејли 2, Хатн, Смит 1, Ман, Александер 1.
Србија: Соро, Аврамовић, Гоцић 1, Удовичић 2, Петкови, Д. Пијетловић 1 , Никић 1, Алексић, Рађен, Филиповић 1, Прлаиновић 1, Митровић 1, Г. Пијетловић.
Играч више: САД 6 (0), Србија 9 (6).
Петерци:САД 1 (1).

"Пуне три четвртине смо били доминантни, до петерца који је био у последњим секундама. На крају нас је стигао умор, остали смо без играча, искљученог Пијетловића и Митровића који је имао три личне. Следи финале а ту без обзира ко буде био ривал играћемо најбоље што можемо. Видећемо и колико ћемо моћи", похвалио је Дејан Удовичић игру свог тима.

Селектор је посебно истакао: "Никола Рађен је победник, за мене херој. Играти са таквом повредом је доказ о квалитету и снази заједништва ове генерације".

Репрезентација Србије састаће се у финалу са селекцијом Италије, која је вечерас у другој полуфиналној утакмици победила државни тим Хрватске бољим изводјењем пенала са 13:11 (4:2, 2:1, 0:1, 2:4 - 5:3).

Финални окршај игра се сутра од 20.30 часова на базену "Паоло Костоли".

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару