Светска лига

Србија у полуфиналу

Ватерполо репрезентација Србије пласирала се у полуфинале завршног турнира Светске лиге у Фиренци пошто је у четвртфиналу убедљиво победила селекцију Канаде резултатом 19:7 (6:3, 3:2, 5:1, 5:1). "Делфини" у суботу од 19 часова играју против Американаца за финале. Директан пренос на РТС-у.

Канада није успела да пружи јачи отпор фаворизованој Србији која је забележила рутинску победу у мечу у коме није било кажњеног Милана Алексића.

Наше најбоље ватерполисте са клупе је поново предводио Дејан Станојевић, због казне коју је Међународна пливачка федерација (ФИНА) изрекла селектору Дејану Удовичићу.

Србија је меч са Канађанима ушла нешто опуштеније, што се најбоље уочавало у не баш добром одрађивању одбрамбених задатака. Ватерполисти из "земље јаворовог листа" користили су на почекту сусрета релаксиран дефанзивни приступ "делфина" и постигли чак пет голова у прве две четвртине.

У наставку утакмице српски репрезентативци деловали су много озбиљније преузевши у потпуности контролу игре у своје руке. Наш државни тим успешно је затворио све путеве ка голу Слободана Сора, а напад је из минута у минут био све убојитији. Мрежу Канађана немилице су решетали капитен Вања Удовичић и леворуки Филип Филиповић, а посебан допринос убедљивом тријуфму дали су "сидраши" Душко Пијетловић и Слободан Никић.

Њих двојица блистају на турниру у Фиренци, а вечерас су постигли по три поготка.

У мечу против САД-а селектор Србије Дејан Удовичић поново ће моћи да седи на клупи, пошто му је истекла суспензија од две утакмице после искључења у сусрету са домаћином Италијом, у групној фази такмичења.

Српски државни тим ће се у полуфиналу, сутра од 19 часова, састати са селекцијом САД која је раније данас бољим извођењем петараца победила Црну Гору са 10:9.

СРБИЈА: Соро, Ћук 1, Гоцић, Удовичић 4, Вапенски 2, Д. Пијетловић 3, Никић 3, Рађен, Филиповић 4, Прлаиновић 1, Митровић 1, Г. Пијетловић. Селектор: Станојевић
КАНАДА: Рендал, Кудаба, Туни, Константин 1, Бојд 3, Робинсон 2, Конвеј 1, Грахам, Гашић, Дакић, Викало, Мек Елерој, Алексић. Селектор: Јовановић
Играч више: Србија 8 (6), Канада 9 (3).
Петерци: Србија 1 (1).

Ватерполо репрезентација САД пласирала се у полуфинале завршног турнира пошто је у четвртфиналу савладала селекцију Црне Горе бољим извођењем петераца са 10:9. У регуларном току сусрет је завршен нерешено 6:6 (3:3, 0:1, 1:1, 2:1).

У четвртфиналним утакмицама на завршном турниру Светске лиге у Фиренци данас су постигнути резултати:

Србија - Канада 19:7 (6:3, 3:2, 5:1, 5:1)
САД - Црна Гора 10:9 (3:3, 0:1, 1:1, 2:1 - 4:3)
Италија - Аустралија 7:6 (1:0, 3:2, 2:1, 1:3)
Кина - Хрватска 5:15 (2:5, 1:4, 1:1, 1:5)

У полуфиналу се састају од 19 часова Србија - САД и од 20.30 Италија - Хрватска.

Победник завршног турнира Светске лиге пласираће се на Олимпијске игре у Лондону, 2012. године.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару