Читај ми!

Делфини растурили Амере

Трећи меч, трећа победа. Наши ватерполисти прегазили Американце у 3. колу финалног турнира Светске лиге у Фиренци са 11:5. Одлична игра и убедљива победа. Прво место у групи. Станојевић је водио екипу са клупе уместо кажњеног Дејана Удовичића. Предстоји меч са Канађанима у борби за полуфинале. Сусрет је на програму у петак од 17.30 часова. Директан пренос на РТС-у.

Делфини су играли своју игру и победили. Није примећено одсуство селектора Удовичића, који је био на трибинама. Селектор је кажњен са два меча суспензије због критика на рачун судија после меча са Италијом. У том мечу судије су драстично оштетиле нашу екипу. Гранитна одбрана није дозволила Американцима да запрете. Наши су решетали мрежу Американаца и на крају заслужено славили, по четвртинама (3:1, 4:1, 3:1, 1:2).

Прва три периода Србија је доминирала базеном. Ређале су се шансе пред голом Американаца, а неумоњиви су били наш стрелци. У сва три периода противник је постигао само по једа, утешни, погодак. Тако да се у последњи период игре ушло са вођством србије од 10:3.

Наши су "попустили" тек у последњем периоду игре, када су примили два гола, а постигли само један. У том периоду игре американци су пропустили три напада са играчем више. Последња три минута играли смо без Алексића који је искључен без права замене. Све то није помогло Американцима да ублаже пораз.

Најефикаснији у нашој екипи били су Пјетловић, Филиповић са по три погодака у стрелце су се уписали и Никић 2, Удовичић 2 и Алексић 1.

Базенм Паоло Костоли. Гледалаца 200. Судије: Периш (Хрватска), Наумов (Русија). Играч више: Србија 7 (6), САД 11 (3). Петерци: Србија 2 (1), САД 1 (1)

СРБИЈА: Соро, Аврамовић, Гоцић, Удовичић 2, Ћук, Пијетловић 3, Никић 2, Алексић 1, Рађен, Филиповић 3, Прлаиновић, Митровић, Г.Пијетловић.Селектор: Станојевић.

САД: Мозес, Варелас, Хандт, Пауерс 1, Врајт, Бакнер, Бјубиен, Азеведо 1, Бејли 1, Хатн 1, Смит 1, Круимполц, Ман.Селектор:Шредер

Ватерполо репрезентација Србије сутра у 17.30 у Фиренци играће против Канаде у четврфиналу завршног турнира Светске лиге.

Србија је са три победе заузела прво место у Групи А, испред Италије, Сједињених Америчких Држава и Кине. Канада је била последња у Групи Б, иза Хрватске, Црне Горе и Аустралије.

Дуел Србије и Канаде је други на програму четвртфинала, после меча САД - Црна Гора, који се игра у 16.00. Хрватска ће се састати са Кином у 19.00, а домаћин Италија са Аустралија у 20.30.

Победник завршног турнира Светске лиге пласираће се на Олимпијске игре у Лондону 2012. године.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару