Пад Италије

Ватерполо репрезентација Србије победила је и селекцију домаћина Италије након извођења пенала резултатом 13:12 (2:4, 3:2, 2:1, 3:3 - 3:2) у утакмици другог кола А групе завршног турнира Светске лиге. У мечу последњег, трећег кола српски "делфини" се у четвртак од 17.30 часова састају са Американцима.

У тешкој утакмици пуној узбуђења и преокрета победника су одлучили петерци иако су наши најбољи ватерполисти имали "на тацни" три бода.

Србија је у финиш сусрета ушла са два гола предности, али су се "азури" привремено извукли поготком Алекса Ђорђетија. Током меча предност од два гола у више наврата се показала као релативно лако достижна. Италијанима је припао први део меча, да би се у наставку српски репрезентативци много боље снашли.

Стручни штаб нашег државног тима све време имао је бројне примедбе на неуједначени судијски критеријум, сматрајући да су на тај начин српски ватерполисти доста оштећени. Најгоре је прошао селектор Србије Дејан Удовичић, који је због протеста током друге четвртине добио жути картон.

Голове из петераца за Србију су постигли капитен Вања Удовичић, Живко Гоцић и Душко Пијетловић. Андрија Прлаиновић је у првој серији погодио стативу, а ударац Милана Алексића одбранио је голман домаћина турнира Стефано Темпести.

У пораженом тиму сигурни извођачи пенала били су Валентино Гало и Маурисио Фелуђо. Чувар мреже Србије Слободан Соро одбранио је ударце Пјетра Фиљола и Арналда Дезертија, а шут Кристијана Прескутија у првој серији остао је на стативи.

СРБИЈА: Соро, Ћук, Гоцић, Удовичић 1, Вапенски, Д.Пијетловић 1, Никић, Алексић, Рађен, Филиповић 3, Прлаиновић 5, Митровић, Г.Пијетловић. Селектор: Удовичић.
ИТАЛИЈА: Темпести, Луонго, Гито, Фиљоли 2, Перез, Фелуго 1, Ђакопо, Гало, Прешути 2, Фиорентини, Икарди 2 , Десерти, Ђорђети 3. Селектор: Кампања.

У осталим данашњим утакмицама постигнути су следећи резултати:

Група А:
САД - Кина 13:6
Група Б:
Црна Гора - Хрватска 5:11
Аустралија - Канада 13:8

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић оценио је да је селекција САД, сутрашњи ривал у последњем трећем колу А групе завршног турнира Светске лиге, далеко од жељене форме.

"Американци су у првом колу, када су убедљиво поражени од Италијана са 10:4, деловали доста слабо у базену. Сваки напад се завршавао додавањем центрима, што је Италијанима створило доста шанси за контранападе", истакао је Удовичић. Српски селектор сматра да оно што је видео у дуелу са домаћинима фајнал-ејта у Фиренци "није права Америка".

"Ми смо, међутим, окренути сами себи", поручио је Удовичић и подсетио да најбољи српски ватерполисти нису имали тежак задатак у сусрету првог кола са нејаком селекцијом Кине.

Селектор репрезентације САД Томи Шредер није задовољан начином на који су његови ученици одиграли утакмицу са Италијом, напоменувши да је главни циљ Американаца у овој сезони наступ на шампионату света у Шангају.

"Очекујем да у Фиренци из утакмице у утакмицу идемо напред", нагласио је Шредер, који је оценио да ће окршај са Србијом за америчку репрезентацију "бити права провера могућности".

Утакмица Србија - САД игра се у четвртак од 17.30 часова на базену "Паоло Костоли".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару