Читај ми!

Партизан прославио титулу

Ватерполо клуб Партизан прославио је освајање титуле шампиона Европе, а један од гостију на свечаности која је одржана на Бањици био је и председник Србије Борис Тадић, и сам некадашњи ватерполиста.

Међу званицима били су и министар омладине и спорта Снежана Самарџић Марковић, градоначелник Београда Драган Ђилас, представници других клубова из Спортског друштва Партизан на челу са Предрагом Даниловићем, затим познати глумац Сергеј Трифуновић и многи други.

Посебно јак аплауз добили су чланови шампионског тима Партизана који је 1976. године освојио претходну титулу шампиона Европе.

У име Ватерполо клуба Партизан госте је поздравио председник Александар Шоштар.

"Систематски рад, добре вибрације у тиму, позитивна атмосфера и жеља да покажемо све што знамо, жеља да покажемо да је макар некада велико срце важније од великог новца, јер у Риму је победило велико срце Партизанових јунака. Победило је срце свих нас, због којих смо сањали тај сан 35 година и који већ дуго дајемо да тај сан постане стварност"

Министарка Снежана Самарддзић Марковић, која је све време током фајнал-фора у Риму била уз црно-беле захвалила се свим играчима, а посебно тренеру Игору Милановићу.

"Стручни део је одрађен маестрално, у то сам имала прилике да се и лично уверим. Партизанов тријумф у Риму је велики подстрек за све и надам се да ћемо и убудуће да славимо", рекла је Самарџић Марковић.

И градоначелник Драган Ђилас је апострофирао рад тренера Игора МИлановића.

"Када је Игор пре две године дошао у клуб многи су били скептици, али успео је да их све демантује и постане најбољи у Европи. И не само то, него је са својим момцима учинио да први пут у историји финале буде досадна утакмица јер се већ на половини знао победник. Ја га сада молим да следеће сезоне финале буде мало неизвесније, али да Партизан опет победи.

Снежани Самарддзић Марковић и Драгану Ђиласу уручену су и плакете захвалности, а исте су добили и сви чланови шампионског тима на челу са тренером Игором Милановићем.

На крају свечаности није изостао ни ватромет, као ни шампионска торта у облику ватерполо лопте са круном.

Партизан је пре тачно седам дана у Риму освојио седму титулу првака Европе у историји клуба, прву после 25 година победом у финалу против италијанског Про Река са 11:7.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару