Читај ми!

Фиренца загревање за СП

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић и играчи Филип Филиповић, Никола Рађен и Вања Удовичић оценили су да ће предстојећи турнир Светске лиге у Фиренци бити само загревање за Светско првенство.

"Тек од јуче смо у пуном саставу, али радимо по утврђеном плану и програму. Битно је да што пре ухватимо ритам и стигнемо репрезентације које су почеле да тренирају пре нас, а то можемо само додатним ангажманом. Не размишљамо о медаљи, већ само о пласману на Олимпијске игре у Лондону 2012. године", рекао је селектор Удовичић.

Он је додао да Андрија Прлаиновић и Слободан Соро имају лакше повреде, али да ће бити спремни до почетка такмичења.

"У Фиренцу ће путовати 16 играча од 27 колико их је на припремама. Намерно сам направио шири списак, како би млади стекли потребно искуство", додао је Удовичић.

Прву утакмицу у Фиренци репрезентација Србије играће 21. јуна против Кине. У групи А још су селекције САД и Италије. Турнир траје до 26. јуна.

"На Златибор смо дошли да се освежимо и спремимо за наставак припрема у Београду. Битно је да у Италију одемо без повређених играча. Јесте да бранимо злато освојено прошле године у Нишу, али наш примарни циљ је пласман на Олимпијске игре у Лондону", поручио је Никола Рађен.

Репрезентација која освоји Светску лигу пласираће се на Олимпијске игре, док ће остале селекције своју шансу тражити на Светском првенству у Шангају, од 15. до 31. јула.

"Молио бих медије да нам помогну тако што неће стварати атмосферу да морамо да направимо добар резултат у Фиренци. Сигурно је да ће сви играчи дати максимум, али лично бих више волео да сада будемо осми, а у Шангају први", рекао је капитен репрезентације Србије Вања Удовичић.

Филип Филповић је оценио да ће играчи и поред недавно завршене напорне сезоне у клубовима учинити све да се што брже опораве за утакмице у националном тиму.

"Имаћемо мали број тренинга, али верујем да ћемо бити спремни за почетак Светске лиге. Битно је да тај турнир искористимо као загревање за Шангај. Уморни смо, али када је репрезентација у питању, тако нешто није битно", додао је Филиповић.

Вања Удовичић је казао да нико не мора да игра за репрезентацију, већ је то сам одлучио.

Репрезентативци Србије сутра се враћају у Београд, а припреме ће наставити на базену спортског центра Кошутњак до 20. јуна, када путују у Фиренцу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару