Италијани зову Рађена

Ватерполиста Партизана Никола Рађен, један од најзаслужнијих за освајање прве титуле шампиона Европе после пуних 35 година, изјавио је да би највише волео да још дуго остане у редовима црно-белих, али да не зна колико је то реално.

Стандардни репрезентативац Србије истакао је да ништа не зависи од њега, него од челних људи Партизана и евентуалних спонзора који би помогли да се сачува шампионски тим.

"Жеље су једно, а могућности друго. Надам се да ћемо успети да скренемо пажњу спонзора да нам помогну. Не бих да будем препотентан, али ми последњих година правимо највеће успехе. Ово је прва клупска титула првака Европе још од кошаркаша Партизана 1992. године. Што каже Андрија Прлаиновић, доказали смо да се у Србији не играју само фудбал и тенис", рекао је Рађен.

Он је признао да има понуде иностраних клубова, углавном из Италије.

"Имао сам 17 година када сам из Војводине дошао у Партизан, сада имам 26 и мислим да је време за одлазак. Али, искрено да кажем није то тако лако, имам породицу, две ћеркице, селидба је свакако компликована. Осим тога, било би предивно да овај тим још неко време остане на окупу".

Рађен је истакао да још није свестан какав су црно-бели успех направили у Риму.

"Ова генерација је направила чудо. Мало ко се надао да можемо онако да надиграмо моћни Про Реко, да их буквално понизимо. Не сећам се да је неко тако убедљиво добио финале, у било ком спорту. Били смо доминантни, противник није знао шта да ради. Али, мислим да треба честитати и играчима Река, који су стварно сјајна екипа. Кад им погледате састав, станете, па се замислите: Да ли је могуће ову екипу победити?"

Као кључни тренутак сезоне Рађен је подвукао тријумф против Југа у Дубровнику, први за црно-беле у гостима код хрватског клуба још од 1986. године.

"Почетак сезоне био је лош, кренули смо поразом од Младости, па реми са Барселоном, у други круг прошли смо као другопласирани. Кад смо добили Југ усред Дубровника, све је кренуло узлазном линијом, то нам је вратило самопоуздање. Опет смо заиграли нашу препознатљиву одбрану, изборили смо пласман на фајналфор са прве позиције и у Рим смо могли да одемо опуштени, а опет наелектрисани и спремни да одиграмо што боље".

За Рађена нема одмора, ускоро почињу припреме државне репрезентације, која овог лета брани два злата, на финалном турниру Светске лиге у Фиренци, а затим и на Светском првенству у Шангају. Међутим, приоритет ће бити обезбеђивање визе за Олимпијске игре у Лондону наредне године, а за то је потребно да се освоји Светска лига или једно од прва три места на Светском првенству.

"То је први циљ и покушаћемо да већ у Фиренци извадимо визу за Олимпијске игре. Наравно да ћемо учинити све и да одбранимо обе златне медаље", нагласио је поуздани бек трофејног клуба.

"У Шангају имамо мало лакшу групу, али у каснијој фази, кад дође до укрштања, биће прилично тешко. Међутим, сами смо кројачи своје судбине и то је најважније. А после тога иде Лондон и велика жеља да као наследници оне чувене генерације у којој су били Вујасиновић, Шапић, Икодиновић, Савић остваримо сан свих нас. Верујем да то можемо", закључио је Рађен.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару