Партизан за врх Европе

Фајнал-фор ватерполо Евролиге. Наш шампион решен да коначно заузме врх. Крем европскогг ватерпола окупио се у Риму, где ће бити одлучено ко је најбољи. Мечеви полуфинала играју се у петак, Партизан игра против загреабачке младости, други полуфинални пар је Про Реко и Будва.

Црно-бели су уверени да ће пружити свој максиму и показати да играју најбоњи ватерполо. Гранитна одбрана је кључни фактор оптимизма. Тешка економска ситуација у нашем ватерполу, мали број квалитетних клубова, ипак нису омели шампиона да докаже да је врхунска екипа и да пласман на фајнал-фор није случајан. Партизан се састаје са загребачком Младошћу у петак у 19.30, у полуфиналу Евролиге. У другом полуфиналу играће италијански Про Рекои Будва.

Председник Партизана Александар Шоштар изјавио је да је екипа дошла до самог врха у тешкој економској ситуацији, али и да ће у петак одиграти најважнију утакмицу у сезони - полуфинале Евролиге. Шоштар се захвалио свима који су помогли клубу.

"Очекује нас најважнија утакмица за пласман у финале фајнал-фора. Ми смо већ сада испунили наш циљ који смо зацртали", рекао је Шоштар на конференцији за новинаре у Скупштини града.

Тренер Игор Милановић оценио је да су црно-бели размазили јавност својим успесима и да се због тога чини да је "нормално да су се пласирали на фајнал-фор".
"Мислим да смо учинили велики подвиг, не само због финансијске ситуације већ и због начина на који смо репрезентовали клуб, град, спорт", рекао је Милановић.

Према његовим речима, Партизан је испунио циљ и у петак ће ући у меч опуштено, али са намером да покаже најбоље лице.

Капитен црно-белих Влада Вујасиновић нагласио је да екипа верује у свој квалитет.
"Свесни смо наше снаге и наших слабости. Знамо шта треба да радимо да бисмо дошли до победе. Мислим да смо ове године надоградили добру атмосферу у екипи и она нам је помогла да превазиђемо тешке ситуације", рекао је Вујасиновић.

Он је додао да се нада да је екипа својим радом заслужила и срећу без које не може да се победи у оваквом такмичењу. Ватерполиста Партизана Андрија Прлаиновић сматра да је екипа имала успешну сезону, али да треба да дође до финала Евролиге када је већ сматрају фаворитом у мечу са загребачким клубом.

"Респектујемо противника, али свесни смо и колико ми вредимо. Фајнал-фор ће дати коначну оцену рада клуба и играча. Надам се да ћемо стићи до финала", рекао је Прлаиновић.

Ватерполисти Партизана у среду путују у Рим. Полуфинале је на програму у петак, у суботу у 19.30 играће се меч за бронзану медаљу, а у 21.00 финална утакмица.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару