Читај ми!

Делфини спремни за Фиренцу

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић објавио је шири списак од 20 играча на које рачуна за завршни турнир Светске лиге у Фиренци.

На списку селектора Удовичића налазе се:

голмани: Слободан Соро (Партизан), Гојко Пијетловић (Црвена звезда) и Бранилсав Митровић (Ференцварош, Мађарска)
центри: Душко Пијетловић (Партизан), Слободан Никић (Про Реко, Италија), Немања Убовић (Војводина) и Петар Филиповић (Будва, Црна Гора)
бекови: Никола Рађен (Партизан), Вања Удовичић (Младост, Хрватска) и Милан Алексић (Партизан)
десна страна: Живко Гоцић (Латина, Италија), Марко Аврамовић (без клуба), Филип Филиповић (Про Реко, Италија), Лука Шапоњић (Универзитет Калифорнија, САД) и Борис Вапенски (Војводина)
лева страна:
Андрија Прлаиновић (Партизан), Стефан Митровић (Партизан), Марко Петковић (Будва, Црна Гора), Милош Ћук (Партизан) и Страхиња Рашовић (Црвена звезда).

Селектор је напоменуо да, осим ових играча, у виду има још осам ватерполиста, међу којима се издваја рођени Которанин Душан Мандић, који до августа нема право играња за спрске репрезентативне селекције.

"Желимо да током припрема, када будемо у могућности, у рад са репрезентативцима укључимо што више играча са циљем да се створи континуитет између ове генерације и генерације која би требало да учествује на Олимпијским играма у Рио де Женеиру 2016. године", рекао је Удовичић.

Током припрема за обавезе у овој сезони, у којој српски државни тим очекују Шампионат света у Шангају и завршни турнир Светске лиге у Фиренци, главни задатак стручног штаба Србије према Удовичићевим речима  биће да "што је могуће више растерете играче".

"Ова година је изузетно битна за нас. Имаћемо две шансе да се домогнемо олимпијске визе за Игре у Лондону 2012. године", прецизирао је Удовичић чијим ће изабраницима за пласман на највећу спортску светковину бити неопходна медаља са СП или прво место на турниру у Фиренци. Шеф стручног штаба "делфина" пожалио се неусаглашеност репрезентативног и клупског календара такмичења.

Он је на данашњој конференцији за новинаре у просторијама Ватерполо савеза Србије (ВСС)ценио да су оваквим календаром највише оштећене репрезентација Хрватске и наш државни тим.

"За разлику од Хрвата и нас, селекције Македоније и Шпаније већ почињу припреме за велика такмичења. Највише нам смета термин фајнал-фора Евролиге, који ће бити одржан 3. и 4. јуна у Риму", навео је Удовичић и додао да је на Конгресу Европске пливачке федерације (ЛЕН) предложио да се елитно клупско такмичење следеће сезоне заврши средином маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару