Партизан за српске клубове на Јадрану

Партизан ће играти Јадранску лигу само уз гаранције да ће од сезоне 2011/2012. у њој бити места за Звезду и Војводину, рекао је председник "црно-белих" Александар Шоштар. Он је поручио да је то у интересу српског ватерпола. Председник Партизана рекао и да је пласманом на фајнал фор испуњен примарни циљ клуба.

Председник Управног одбора ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар изјавио је да су црно-бели спремни да заиграју у регионалној Јадранској лиги већ следеће сезоне.

Шоштар је напоменуо да ће једини услов најтрофејнијег српског клуба за учешће у том такмичењу бити гаранција да ће преостала два заинтересована наша представника, Црвена звезда и Војводина, моћи да наступе у сезони 2011/2012.

"Сматрамо и даље да је интерес српског ватерпола да у Јадранској лиги имамо три представника", поручио је Шоштар.

Први човек ВК Партизан сматра да, и поред најаве приступања српских клубова такмичењу у коме се надмећу тимови из Хрватске, Црне Горе и Словеније, позиције регионалне Евроинтер лиге нису угрожене.

"Наш циљ остаје да то такмичење постане прво у свету ватерпола које може да покрије трошкове сопственог постојања", нагласио је Шоштар и додао да су за очување те лиге заинтересовани румунска Орадеа, најбољи словачки клубови и клубови из Мађарске који нису изборили пласман у Еврокупове.

Када је у питању пласман на фајнал фор Евролиге, Шоштар је рекао да је тим успехом остварен примарни циљ клуба, а да сада предстоји борба за прво место у групи и избегавање Про Река у полуфиналу.

Пред Партизаном је меч са дубровачким Југом који се игра следеће среде и уколико победи заузеће прво место у групи. Последњи меч у овом такмичењу играће у Београду са Јадраном из Херцег Новог.

"Ми смо испунили циљ, који смо зацртали на почетку сезоне. Сада можемо да се окренемо фајнал-фору. Није било лако доћи до тога због изузетно тешких околности", рекао је Шоштар.

Он се захвалио спонзорима, Министартсву омладине и спорту, граду Београду.

"Мислим да у односу на то какве су амбиције ватерполо клуба Партизан, подршка је могла да буде још већа. Партизан је 'локомотива' српског ватерпола и то је реалност", рекао је Шоштар.

Према његовим речима, у клубу је тренутно седам, осам репрезентативаца.

"Партизан се налази и на тој линији пута ка Олимпијским играма у Лондону 2012. године. За све оно што се од ватерпола очекује, потребна је подршка, јер ће наши играчи за два месеца бранити боје репрезентације на Светском првенству", рекао је Шоштар.

Један од најбољих играча Партизана Андрија Прлаиновић оценио је да ће наредно гостовање у Дубровнику бити веома тешко. "Имао сам прилику да играм у Дубровнику и то је јак домаћи терен. Очекује нас Југ који мора да победи, јер би поразом угрозио шансе за пролаз на фајнал-фор", рекао је Прлаиновић.

Он је додао да екипа неће играти растерећено, јер жели прво место, како би у полуфиналу избегла италијански Про Реко.

"Надам се да ћемо успети да победимо. Понављам, то је најтеже гостовање и биће јако, јако тешко. Мислим да је атмосфера добра и да смо у одличној форми што смо и показали у последњим утакмицама", рекао је Прлаиновић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару