Читај ми!

Кина, Румунија и Аустралија

Ватерполо репрезентација Србије играће у првој фази 14. шампионата света у Шангају, који ће бити одржан од 16. до 31. јула, у Б групи са селекцијама Кине, Румуније и Аустралије, одлучено је жребом у највећем кинеском граду.

У првом колу браниоци титуле светског првака играће са нашим источним суседима, а тај меч је на програму 18. јула. Следе окршаји са селекцијом домаћина (20. јула) и државним тимом Аустралије два дана касније.

Селектор Србије Дејан Удовичић оценио је да сам жреб није био "толико битан" за стручни штаб и репрезентативце пошто, према његовом мишљењу, "свака група има предности и недостатке".

"Добро познајемо све ривале у групи. За нас је добро што ће нам противници из утакмице у утакмицу бити све квалитетнији", рекао је Удовичић и додао да очекује да сви ривали против његових изабраника "одиграју максимално мотивисано".

У А групи играће олимпијски шампион Мађарска, Шпанија, Црна Гора и Казахстан. Европски првак, селекција Хрватске, сврстана је у Ц групу где ће јој друштво правити Канада, Јапан и Бразил. У Д групи надметаће се освајач сребрне медаље на Олимпијским играма 2008. године у Пекингу, САД, са најбољим ватерполистима Италије, Немачке и Јужне Африке.

Прваци група играће у четвртфиналу, док ће другопласирани и тимови који прелиминарну фазу окончају на трећем месту разигравати за пласман међу осам најбољих екипа на свету. Након завршетка прве фазе, Мондијал ће се играти по нокаут-систему, а борбе за медаље заказане су за 30. јул.

Читав турнир биће одигран на отвореном базену велелепног Оријенталног спортског центра, чији је капацитет око 5.000 места. Кинези су за трогодишњу изградњу тог објекта утрошили више од две милијарде долара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару