Милановић: Добро познајемо Олимпијакос

У утакмици трећег кола Ц групе Евролиге за ватерполисте београдски Партизан гостује у Атини екипи грчког првака Олимпијакоса, а према речима тренера најбољег тима у Србији Игора Милановића црно-бели добро познају следећег противника и атмосферу у пирејском базену.

Његови изабраници су прошле године у такмичењу по групама савладали Грке у Атини са 10:9, што је био први пораз Олимпијакоса на домаћем базену после пуних шест година.

"Током ове седмице радили смо највише на индивидуалним поправкама и на формулисању тактике за меч са Олимпијакосом", напоменуо је Милановић на конференцији за новинаре у седишту трофејног клуба на Бањици.

Он је истакао да су резултати и ниво форме играча Партизана за нијансу лошији од онога што је он очекивао на почетку сезоне.

"Највише ме брине проблем са реализацијом, који је посебно био уочљив током полуфиналне утакмице у Купу Србије против Црвене звезде", рекао је Милановић и додао да гаји оптимизам да ће "све доћи на своје".

Некада најбољи ватерполиста на свету подсетио је да су црно-бели током прошле сезоне имали "велики узлет", да је у тиму постојала "специфична хемија" и да је једино првак Европе - италијански Про Реко - успео да савлада Београђане и то тек након продужетака.

"На почетку нове сезоне најавио сам да желим мало другачији сценарио. С друге стране, чини ми се да другачије није ни било могуће да се ради, с обзиром на то да је већина играча Партизана имала бројне репрезентативне обавезе", истакао је Милановић.

Чињеницу да су репрезентативци од маја до септембра морали да дижу форму на максимални ниво чак четири пута, за фајнал-фор Евролиге у Напуљу, завршни турнир Светске лиге у Нишу, Светски куп у Орадеи и Европско првенство у Загребу, Милановић је оценио као "немогући задатак за тренере."

"Управо због тог преоптерећења играча избегавао сам спаринг-партнере. Сада нам следи регионална Евроинтерлига и домаће првенство, а очекујем и много више тимског рада. Верујем да ће у нашој игри све боље изгледати на почетку следеће године", поручио је Милановић.

Најискуснији играч Партизана Владимир Вујасиновић нагласио је да је стартни пораз у Евролиги од хрватске Младости у Загребу у значајној мери пореметио рад на, како је формулисао, "изградњи наше тимске игре".

"У Загребу смо добили 'шамар' од Младости. Очекујемо да радом дођемо до препознатљивог нивоа форме", закључио је Вујасиновић.

Утакмица Олимпијакос - Партизан игра се у суботу до 17.30 часова у Пиреју, а судиће Раду (Румунија) и Бендер (Немачка).

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 01. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару