Милановић: Јачи и искуснији

Тренер ватерполиста Партизана Игор Милановић оценио је да је екипа јача и искуснија него прошле сезоне и најавио да ће црно-бели покушати да одбране домаћу "дуплу круну" и пласирају се на завршни турнир Евролиге.

"Искрено речено, мислим да имамо јачу екипу него прошле сезоне. Отишли су (Славко) Гак и (Лука) Мирковић што је били планирано, док је Живко Гоцић клуб напустио из финансијских разлога. У квалитете наших појачања Теодороса Хаџитеодоруа и Александра Радовића уверио сам се још раније. Радовића знам из јуниорске конкуренције, а са Хаџитеодоруом сам играо заједно", рекао је Милановић на конференцији за новинаре у Београду.

Милановић је оценио да је искуство играња на завршном турниру Евролиге прошле сезоне значајно утицало на екипу и истакао добру атмосферу међу црно-белима.

"Јачи смо за сезону која је иза нас, у којој смо унели неке промене и новине. Имамо одличну атмосферу, а сигуран сам да ћемо и ове сезоне бити екипа која игра агресивну одбрану. Драго ми је и што је остатак екипе на прави начин дочекао новајлије", казао је тренер Партизана.

Он је признао и да га још "боли" прошлогодишни пораз од Про Река у полуфиналу завршног турнира Евролиге.

"И ја сам искуснији за једну годину на клупи... Искрено, још увек се понекад ноћу будим окупан знојем, мислећи на тај пораз", казао је Милановић.

Партизан ће ове сезоне играти и у регионалној Евроинтер лиги, са клубовима из Мађарске, Румуније и Словачке.

"Прошле сезоне нам је та лига значила у стицању такмичарског ритма за Евролигу. Ове године очекујем да екипа игра још боље, а резултати ће доћи као последица тога. Циљ нам је да одемо на Фајнал фор Евролиге, а тамо сигурно нећемо ићи да изгубимо неку утакмицу", закључио је Милановић.

Председник црно-белих Александар Шоштар рекао је новинарима да је недавно на састанку у Будимпешти договорено да од следеће сезоне у регионалној лиги играју три српска клуба, Партизан, Војводина и Црвена звезда.

"Ова лига је у интересу Партизана, али и целог српског ватерпола. Без ње ватерполо у овом тренутку не може да напредује", навео је први човек шампиона Србије.

Шоштар је казао и да ће уместо планираног турнира Партизанове легенде, црно-бели у суботу одиграти утакмицу против загребачке Младости.

"Данас смо добили потврду да, иако је било планирано, которски

Приморац због неких проблема унутар клуба неће доћи на турнир. Због тога ће једну утакмицу одиграти Партизан и Младост, две најтрофејније екипе у Европи", рекао је Шоштар.

Утакмица између Партизана и Младости игра се у суботу 16. октобра на базену на Бањици, од 19.30.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару