Манојловић поново крај базена

Бивши селектор ватерполо репрезентације Југославије, СЦГ и Србије Ненад Манојловић изјавио је да ће се у клубу Београд у наредном периоду бавити унапређењем тренерског рада и млађим категоријама, али и да се радује што ће "опет бити поред базена".

"База у овом спорту је мала да би се наставило са континуитетом добрих резултата и трудићу се да формирамо квалитетну обуку за тренере и рад са млађим категоријама", рекао је Манојловић на конференцији за новинаре, поводом његовог представљања као новог спортског директора клуба.

Према његовим речима, у граду Београду су лошији услови него што су били пре неколико година.

"Очекујем да ће ускоро бити завршени базени '25. мај' и '11. април'. Очекујем и да ће се на Ташмајдану поставити балон, чиме би овај клуб добио адекватне услове", рекао је Манојловић.

Он је додао да ће у ватерполо клубу Београд бити уз прву екипу, а да ће се за два, три месеца поставити циљеви и подићи квалитет рада.

"Први тим Београда захтева рад који је приближнији раду са млађим категоријама - узраста 18, 19 година. Ово је клуб који се такмичи у Првој лиги и играчи немају репрезентативне обавезе као у Партизану или Војводини", рекао је Манојловић, који би требало у клубу да остане наредне четири године.

Председник Управног одбора Београда Жарко Матовић нагласио је да је задовољан доласком познатог тренера и да ће клуб сада имати комплетан стручни штаб.

"У Београду тренира око 200 деце и наша жеља је да не одлазе у друге клубове. Ове године смо одлучили да се не такмичимо у Европи, него да у оваквој економској ситуацији уложимо у стручни рад и проширење базе", рекао је Матовић.

Председник клуба Миодраг Перишић захвалио је Манојловићу на доласку и додао да је срећан што ће поново са њим сарађивати после 18 година.

Ненад Манојловић је као селектор репрезентације освојио је сребрну медаљу на Олимпијским играма у Атини 2004, бронзану на ОИ у Сиднеју 2000, сребрну медаљу на Светском првенству у Фукуоки 2001. и бронзану на СП 2003. у Барселони, као и златне медаље на Европским првенствима 2001. у Будимпешти и 2003. у Крању.

Тренутно обавља функцију председника Стручног савета Ватерполо

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару