Бучно прослављен тријумф ватерполиста Србије

Тријумф ватерполо репрезентације Србије на шампионату света у Риму довео је до ерупције одушевљења у Београду и другим градовима Србије, а одмах после финалне утакмице са Шпанијом улицама престонице кренуле су колоне аутомобила са укљученим сиренама.

Уз заглушујућу буку, песмом и скандирањем "Србија, Србија" прослављен је велики успех ватерполиста, који су у незаборавном финалу потврдили да с правом припадају светском врху.

После победе наших ватерполиста центар и главне улице Чачка биле су пуне одушевљених навијача.

Они најрадоснији кружили су аутомобилима градом носећи заставе и трубећи бучно све до иза поноћи.

Неколико хиљада грађана северне Косовске Митровице изашло је на улице да прослави освајање златне медаље ватерполо репрезентације Србије.

У близини ибарског моста, који раздваја северни и јужни део града, расположени навијачи су синоћ узвикивали "Србија, Србија", док су на градским улуцима ођекивале аутомобилске сирене.

Победу ватерполо репрезентације Србије на Светском првенству у Риму бурно су поздравили Херцег Новог у Црној Гори и њихови гости.

Одмах по завршетку утакмице, која се пратила у свим кафићима и ресторанима у граду и на обали, колоне аутомобила почеле су да круже градом уз гласне сирене.

Ватерполисти стижу данас, око 11 часова, на београдски аеродром "Никола Тесла", летом "Јат ервејза" из Рима, а одмах по доласку биће организована конференција за новинаре, у салону "Београд".

Славље у Боки Которској

После финалне утакмице Светског првенства у ватерполу, у којој је у Риму Србија савладала Шпанију, дошло је до праве ерупције одушевљења у целој Боки Которској.

Спонтано су формиране колоне аутомобила који су кружили обалама залива до дубоко у ноћ. Уз звуке сирена аутомобила, навијачи који су носили заставе државе Србије, прослављали су велику победу српских ватерполиста.

Клицало се српским асовима Вањи Удовичићу, Филипу Филиповићу, Слободану Сору и, посебно Андрији Прлаиновићу који је рођени Херцегновљанин и који је ватерполо научио у Јадрану.

Титула светског првака тако је прослављена на заиста изузетан начин међу мештанима и бројним туристима у Боки Которској, који су претходно без даха у бројним угоститељским објектима, кућама и становима ишчекивали тренутак када ће им српски ватерполисти приуштити велико славље.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
30° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару