Прлаиновић: Посао још није завршен

Један од јунака победе над ватерполистима Хрватске Андрија Прлаиновић поручио да посао у Риму још није завршен, јер нас у финалу чекају Шпанци.

Селектор нашег тима Дејан Удовичић био је најприбранији после шок завршнице у којој су Хрвати у последњем нападу пропустили прилику да изборе продужетке.

"Интимно смо се надали да можемо стићи до краја. Радост је велика, али ово треба што пре заборавити. Уочи утакмице обострано смо се добро прострудирали, а остали смо без неколико играча јер нам критеријум суђења није одговарао. На крају смо се, ипак, боље снашли. Веома важно је било што се наш голман у другом делу вратио, а њихов није", рекао је Удовичић.

Капитен нашег тима Вања Удовичић, главни кандидат за титулу најбољег играча шампионата, није скривао радост.

"Велика је ствар победити у полуфиналу првенства света, а још већа када се ради о Хрватској. Остали смо без више играча, па је у једном тренутку изгледало као да је настављена утакмица против Мађарске. Подигли смо форму у прави час и дошли до финала. Велика победа за екипу и стручни штаб, а највећа за Србију", рекао је Вања Удовичић.

Најефикаснији играч утакмице Филип Филиповић каже да је пресудила наша огромна жеља да се докажемо.

"Изванредна утакмица, право полуфинале две одличне екипе. Поново смо показали вољу и огромну жељу. Нисмо се предавали ни када смо остајали редом без већине играча. Пресрећан сам, али остаје још једна утакмица у којој немамо шта да изгубимо, а можемо да добијемо све", рекао је Филиповић.

Андрија Прлаиновић поново је постизао кључне голове, а својим ударцима "залудео" је голмана Хрватске Јосипа Павића, који давно није имао тако мали проценат одбрањених шутева,свега 29 одсто.

"Рекао сам да ћемо моћи у финале уколико сви будемо свесни колики је улог. Брзо смо анулирали почетно вођство противника, преузели иницијативу, водили све време и на крају имали снаге и квалитета да сачувамо победу. Задовољан сам, али посао још нисмо завршили и нисмо све рекли", рекао је Прлаиновић.

Селектор репрезентације Хрватске Ратко Рудић није успео достојанствено да поднесе пораз, за који је окривио судије.

"Филиповићев гол је био из контрафаула. При томе ме је вређао, али судије на то нису реаговале. И поред тога требало је да победимо", рекао је Рудић.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару