Дуел Србија - Хрватска финале пре финала

Полуфинална утакмица Шампионата света у Риму између ватерполиста Србије и Хрватске биће финале пре финала, с обзриом на реноме и квалитет ривала.

Један од најбољих појединаца у српском државном тиму у четвртфиналном окршају са Мађарском, Андрија Прлаиновић, сматра да је најбитнија ствар, која нашем тиму иде у прилог, чињеница да нам је форма у успону.

"Верујем у овај тим, који је у најтежим тренуцима показао да уме да игра добар ватерполо и да се носи са моћним ривалима потпуно равноправно", истакао је Прлаиновић.

Капитен Вања Удовичић подсетио је да су многи, након нешто слабијег издања репрезентације у првој фази такмичнеја, прерано отписали "беле орлове" и да их је утакмица против Мађарске разуверила.

"У ситуацији када нема поправног, неопходно је осцилације у игри свести на мимимум, а пуно би нам значила и смиреност у игри", нагласио је предводник нове генерације српских ватерполиста.

Сидраш Душко Пијетловић напомиње да морамо да заборавимо убедљиву победу над Хрватима у полуфиналу Медитеранских игара у Пескари пре месец дана, када је било 14:8 у корист изабраника Дејана Удовичића.

"Та утакмица одиграна је у потпуно другачијим условима, а реалан однос снага видећемо сутра. Хрватска, са којом у последње време имамо јако лош међусобни скор, је изузетно квалитетан тим са доста искусних појединаца", закључио је Пијетловић.

Окршај Србије и Хрватске, који је на програму сутра од 16,50 часова на базену "Форо Италико", дуел је два последња првака света, пошто је наша репрезентиција тријумфовала пре четири године на шампионату у Монтреалу, а Хрватска пре две године у Мелбурну.

Вања Удовичић: Полуфинале не задовољава наше амбиције

Капитен ватерполо репрезентације Србије Вања Удовичић изјавио је да се екипа не задовољава пласманом у полуфинале Светског првенства у Риму, у којем ће у четвртак играти са актуелним шампионима Хрватима.

"Знам да су нас многи отписали, сада смо им затворили уста. Идемо даље. Један циљ је већ постигнут, али наше жеље нису испуњене. Само да будемо мирни и стрпљиви, без осцилације. Тада можемо да рачунамо на успех. Нема поправног", изјавио је Удовичић.

Андрија Прлаиновић оценио је да је у полуфиналу улог велики за обе репрезентације.

"Идемо узлазном линијом. Битно је да сви схватимо да је питање када ћемо играти утаккмицу овакве тежине и да морамо да јој приђемо максимално припремљени. Велики је улог и обавеза је свих нас да дамо све од себе. Они су јака екипа, али верујем у нашу игру", рекао је Прлаиновић.

Центар Душко Пијетловић рекао је да екипи ништа не значи победа над Хрватском на недавно одржаним Медитеранским играма у Пескари.

"Она није реалан однос снага два тима. Заиста су јак противник и наша одбрана ће бити на великим искушењима због њихових одличних центара", изјавио је Пијетловић.

На претходном Светском првенству у Мелбурну 2007. године, Хрватска је победила Србију у полуфиналу са 10:7.

Нови дуел Србије и Хрватске игра се у четвртак од 16.50 (РТС-2) на базену Форо Италико. У другом полуфиналу састаће се САД и Шпанија.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару