Удовичић потписао за Младост

Предводио је српске "делфине" до бронзне медаље на Европском првенству, проглашен је за најбољег играча континента, а тек после тога је нашао нови клуб. После три дана преговора капитен Србије Вања Удовичић пристао је да каријеру настави у загребачкој Младости.

Вања Удовичић је коначно нашао нови клуб, а у следећем периоду капитен српске репрезентације играће за загребачку Младост.

Оно о чему се нагађало ових дана, коначно би требало да добије и званичну потврду, а Удовичићев потис очекује се у току дана.

"То је ипак била најбоља могућност. Поставио сам услове, чекао сам њихов одговор и када је све стигло са гаранцијама, прихватио сам. Данас ћу да потпишем уговор", рекао Удовичић, а пренео Спортски журнал.

Иако су поред Младости још неки клубови били заинтересовани за ангажовање српског репрезентативца и званично најбољег европског играча, Загрепчани су били најконкретнији и понудили најбоље услове.

"За мене је велики изазов што сам дошао у Загреб и што ћу играти за Младост. Надам се да ћу пружити максимум и да ћу се брзо уклопити у тим са новим саиграчима", пору;ио је Удовичић, који је прошле сезоне са италијанским Про Реком освојио титулу првака Европе.

Сјајни бек ће у новој сезони носити капицу са бројем седам и, како је нагласио, не плаши се реакција због доласка у Хрватску.

Он је појаснио да му је овог лета истекао уговор са Про Реком и да су му Италијани предложили да игра за њихову репрезентацију, али је одбио ту могућност, па је у редове "жабаца са Саве" дошао као слободан играч.

"Желим да играм за Србију, јер то волим и то осећам. Нема разлога да мењам репрезентацију у којој сам се доказао", рекао је Удовичић.

Тренер Младости Емил Николић оценио је да су "жапци" купили "најбоље што је могло" и додао да ће Удовичић "донети превагу" Загрепчанима у односу на домаће конкуренте - Југ и ријечко Приморје.

"Доласком Удовичића наше амбиције су порасле. Очекујем да ће се он добро уклопити у нашу екипу, пошто језичка баријера не постоји", закључио је Николић.

Хрватски медији спекулишу да ће Удовичић за годину дана у Загребу зарадити 100.000 евра.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару