Бољи дани за Ватерполо

Председник Ватерполо савеза Србије (ВСС) Велибор Совровић најавио је данас боље дане, што се финансија тиче, за ту организацију, након разговора које је водио са министарком за омладину и спорт Србије Снежаном Самарџић-Марковић током Шампионата Европе у Загребу.

Совровић је подстетио да је уочи Првенства на конференцији за новинаре изнео податке о веома критичном стању у каси Савеза и додао да то није урадио "да би критиковао државу, него да би указао на потребу финансирања врхунског спорта из државног буџета".

"Нисмо имали довољно снажну подршку Министартсва за омладину и спорт ове године. Током Првенства Европе у Загребу разговарао сам са представницима ресорних министарстава Хрватске и Холандије и уверио се да њихове ватерполо организације имају велику помоћ од државе и јавних предузећа", рекао је Совровић.

Он, ипак, најављује велике помаке у наредне две године током којих, како је нагласио, "не би требало да буде проблема у финансирању редовних активности нашег Савеза".

Када је у питању најављена изградња националног тренажног центра за ватерполо, први човек ВСС није оптимиста, пошто сматра да вишегодишња прича о том објекту "није близу реализације".

"Целокупна ватерполо организација има огроман мотив да настави започети тријумфални пут до Олимпијских игара у Лондону 2012. године", поручио је Совровић.

Генерални секретар ВСС Марко Стефановић истакао је да је српска "кућа ватерпола" током лета финансирала активности више националних селекција и додао да је негативне ефекте светске економске кризе "највише осетио А тим".

"У јулу смо, упркос великим порблемима, у Нишу организовали завршни турнир Светске лиге. Испоставило се да смо тај посао урадили веома добро, с обзиром на то да су нам челници Међународне пливачке федерације рекли да заслужујемо похвале за подизање нивоа организације тог такмичења", закључио је Стефановић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару