Удовичић задовољан оствареним

Дуго топло лето је завршено. Вода у базену више некључа. Рачуни су сведени – два злата и бронза, биланс је медаља ватерполиста Србије. Ко не би био задовољан оствареним. Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Удовичић рекао је да је изузетно задовољан због освајања бронзане медаље на Европском првенству у Загребу, али и да његова екипа мора да остане на земљи како би наставила да постиже такве резултате.

Можда је могло и боље. Међутим, остварен је континуитет у освајању медаља. Подмлађени тим је наставио са успесима ранијих генерација. Чак прети да их престигне и постави неке нове стандарде за наредне генерације. Упорност и истрајност у раду и тимски дух довешће до тог циља.

"Честитам играчима на залагању и преданости, али треба да останемо на земљи да бисмо и убудуће били такви... Треба да анализирамо све, видимо шта треба да поправимо, јер наш главни циљ остају Олимпијске игре 2012. године", рекао је Удовичић на конференцији за новинаре.

Србија је овог лета освојила и златне медаље на завршном турниру Светске лиге у Нишу, а потом и на Светском купу у Орадеи. Све то упркос лошој финансијској ситуацију у Ватерполо савезу Србије и чињеници да у земљи постоји само један озбиљан клуб - Партизан.

"Не могу да објасним како успевамо... Ја сам још 2006. године после злата на ЕП у Београду давао неке песимистичке изјаве, које се, нажалост, сада обистињују... Садашњи репрезентативци су играли у јачој лиги. Али, нове генерације ће имати проблем", оценио је.

Селектор је додао да цео српски спорт има проблем зато што у земљи не постоји идеја како да се организују врхунска клупска такмичења. Чињеницу да српски ватерполо годинама функционише у беспарици Удовичић је прокоментарисао на сликовит начин.

"Нама Драган Ђилас дође као Деда Мраз", казао је Удовичић мислећи на финансијску помоћ од по 10 милиона динара колико је градоначелник Београда издвојио за ватерполисте и кошаркаше. Председник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић, који је први јавно говорио о новчаним проблемима те организације, изразио је наду да ће се ситуација побољшати после нових медаља.

"Моја идеја није била да критикујем државу, већ да укажем колико кошта врхунски спорт. А количина новца коју ми добијамо од државе је изузетно мала. Надам се да ће бити боље. Не за неке екстремно добре услове, већ само да можемо да преживимо", навео је.

Могућу изградњу тренинг центра за ватерполисте на Макишу Совровић је назвао "далеком".

"О томе се прича годинама, али је тренутно то баш далеко. Можда будемо могли да за неколико месеци кажемо нешто ново. За сада можемо само да се и даље ослањамо на помоћ градова", рекао је.

Капитен Вања Удовичић захвалио је саиграчима на свему приказаном током лета и томе што су му омогућили да добије признање за најбољег ватерполисту турнира у Загребу.

"Шта да каже капитен најуспешније репрезентације овог лета? Тамо где је требало да се покажемо, у базену, били смо најбољи. Хвала саиграчима што су били оно што јесу", навео је Удовичић.

Вођа српске репрезентације је, ипак, признао да се прибојава притиска под који се стављају његови млади саиграчи од којих се већ сада тражи олимпијско злато из Лондона.

"Ова екипа је састављена пре годину дана, а већ се тражи злато са ОИ. Мало сам забринут због тога. Не играмо ми кликере на улици... Није баш, као што се пише по медијима, да ватерполо играју само Срби, Хрвати и Црногорци. Ове године вицепрваци су Италијани, прошле године на Светском првенству то су били Шпанци", истакао је Удовичић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару