Бронза са Србију

"Делфини", у борби за треће место, савладали Мађарску (10:8) и освојили бронзану медаљу. Србија успела да заборави пораз од Хрватске у полуфиналу и одиграла сјајан меч. Најбољи међу "делфинима" Вања Удовичић и Филип Филиповић.

После великог разочарања и пораза од Хрватске у полуфиналу Европског првенства, Србија је показала велику зрелост и смогла снаге да одигра одличан меч против Мађарске. Бронза је освојена убедљивије него што то говори резултат (10:8), а истовремено, Србија је наставила низ освајања медаља на великим такмичењима.

Најефикаснији у победи Србије били су капитен Вања Удовичић и Филип Филиповић са три гола, Никола Рађен је постигао два, а Живко Гоцић и Андрија Прлаиновић су се по једном уписали у листу стрелаца.

Габор Киш, Денеш Варга и Норберт Мадараш постигли су по два гола за Мађарску, којој се Србија реванширала за пораз од 6:9 у првој фази такмичења.

Србија је због тог пораза морала да игра меч више и да до полуфинала стигне преко браниоца титуле првака Европе Црне Горе. Домаћини из Хрватске потом су искористили умор актуелних светских шампиона и у полуфиналу зауставили Србију на путу ка петој титулу првака Европе.

Дуел са Мађарском, Србија је одлично почела и већ у првој деоници стекли два гола предност (3:1). Одбрана је добро функционисала, али је Мађаре у игри држао одлични голман Виктор Нађ, који је у неколико наврата бранио шутеве српских ватерполиста из изгледних ситуација.

Три гола предности (6:3) Србији је коначно донео Удовичић два минута пре краја треће четвртине. Девет секунди пре краја тог дела игре Удовичић је још једном погодио за вођство Србије од 7:4 пред последњу четвртину.

Последњи покушај Мађара да дођу до преокрета одбијен је головима Рађена у последњој четвртини, па је Србија стигла до 18. медаље на европским првенствима, пете бронзане.

Мађари су остали на броју од 21 медаље, од којих је 12 златних, пет сребрних и четири бронзане, освојених од 1926. до 2008. године, односно претходног првенства када су били трећи, иза Црне Гое и Србије.

Нови шампион Европе биће познат касније вечерас после финалног дуела Хрватске и Италије.

Број коментара 87

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 02. јул 2024.
18° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару