Оптимизам пред Хрватску

После изванредне игре и победе у четвртфиналу Првенства Европе против Црве Горе, најбољи ватерполисти Србије са оптимизмом очекују полуфинални дуел са Хрватима.

Сви су свесни да их чека изузетно квалитетан противник и више од 4.000 не баш пријатељски настројених навијача, али имају веру у себе и сматрају да нису без шанси.

"Циљ нам је да поновимо игру у одбрани из утакмице против Црне Горе и да на тај начин исконтролишемо меч, посебно на почетку, када ће одморни домаћини покушати да стекну предност. Не плашимо се публике, јер не играју навијачи него играчи, али се ипак надам да неће бити екстрремних дешавања. Играли смо већ у таквим ситуацијама и знаћемо да се поставимо на прави начин", рекао је селектор нашег тима Дејан Удовичић.

После утакмице против Црне Горе селектор репрезентације Хрватске Ратко Рудић је рекао да је игра Вање Удовичића била вансеријска, али капитен нашег тима каже да такве похвале прима с резервом.

"Не волим када ме тапшу по раменима, а желе да ме победе. Ми смо имали тешку утакмицу са Црном Гором и оставрили велики циљ. Сада пред собом имамо још једног тешког противника који жели да стигне у финале. Није срамота да се изгуби од Хрватске, под условом да сви дамо све од себе. Међутим, да не верујемо да можемо да победимо, не бисмо ни играли", рекао је Вања Удовичић.

Стрелац одлучујућег поготка на утакмици против Црне Горе Андрија Прлаиновић каже да би волео још један сусрет са мало голова.

"Да смо могли да бирамо, ни ми ни Хрвати не бисмо одабрали да играмо једни против других, али шта је, ту је. Биће то веома тешка утакмица, а ко зна како ће се одвијати. Волео бих, међутим, да буде што мање голова. Имаће подршку, што је и нормално, али када почне меч нас трибине не интересују", каже Прлаиновић.

Сидраш нашег тма Слободан Никић каже да му је утакмица против Црне Горе била једна од најтежих у каријери, а слично очекује и сутра.

"Меч са Црном Гором био ми је један од најтежих у каријери. Сада нас чека сличан, али је притисак на страни домаћина. Штета је што је једна велика екипа испала из борбе за медаље, а на нама је да наставимо да играмо како знамо. У почетку није било добро, али играмо све боље", рекао је Никић.

Навијачи репрезентације Србије неће имати прилику да бодре тим, јер су улазнице за полуфинале одавно продате.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару