Светски прваци потврдили класу

У четвртфиналу Првенства Европе у Загребу најбољи ватерполисти Србије показали су класу која доликује првацима света и у веома квалитетној и изузетно узбудљивој утакмици савладали Црну Гору, која тако није успела да одрани титулу освојену пре две године у Малаги.

После изванредно одигране утакмице, селектор репрезентације Србије Дејан Удовичић био је веома задовољан оним што су његови изабраници синоћ приказали.

"Очекивали смо овакву тактичку утакмицу. Изузетно сам срећан због победе, јер је Црна Гора велика екипа. Не заслужују да играју за пето место, али су сами криви што су у првој фази такмичења пропустила прилику да оду директно у полуфинале. Имали смо довољно самопоуздања и честитам играчима на великом успеху", рекао је Удовочић.

Говорећи о предстојећем полуфиналу против Хрватске, селектор нашег тима каже да ће домаћини бити у предности.

"Хрватска је у предности јер је одморна и игра пред својим навијачима. Уверен сам, ипак, да знамо да играмо стресне утакмице. Научили смо то у Риму, а вечерас показали. Што је, можда, најважније, сада смо растерећени, јер смо стигли до борби за медаље", рекао је Удовичић.

Андрију Прлаиновића су и на овој утакмици црногорски навијачи вређали, али им се он на најбољи начин "одужио" голом који је одлучио утакмицу.

"Са оваквим приступом не би ми било жао ни да смо изгубили, јер смо све урадили како треба. Дали смо све један за другог. Били смо без даха и једни и други, а срећан сам што је борба обострано била веома коректна. Ово нам је била можда и најтежа утакмица у последње две године, откако смо заједно", рекао је Прлаиновић.

Никола Рађен каже да је одлучило велико пожртвовање свих играча.

"Гинули смо један за другог, истрајали у великој борби, показали оно што увек краси ову екипу - велико заједништво када се меч решава. Са одличном одбраном стрпљиво смо чекали свој тренутак и сада ће сигурно бити лакше да се игра", рекао је Рађен.

Велико славље са играчима је поделио и председник Ватерполо савеза Србије Велибор Совровић.

"Одиграли су велики дуел на мајсторски начин. Показали су срце и како се бори за Србију. Захвалио бих и навијачима који су нам помогли када је било најважније", рекао је Совровић.

Селектор репрезентације Црне Горе Петар Поробић честитао је Србији на заслуженој победи.

"Нисмо никако успевали да пронађемо формулу за изванредну игру Србије у одбрани. Имали су бољу концентрацију и велико самопуздање у тренуцима када се меч ломио. То је карактеристика победника и честитам Србији", рекао је некадашњи селектор репрезентације Србије и Црне Горе.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару