Одбраном до победе

Јака одбрана и сјајна физичка припремљеност српских ватерполиста главни су разлози победе над репрезетнацијом Црне Горе, сматра селектор Дејан Удовичић. Српски селектор признао да му је неизвесна утакмица "истањила" живце.

Сваки судар великих ривала доноси неизвесан меч, а такав је био и последњи "судар" српских и црногорских ватерполиста.

Победом над Црном Гором дуг из Малаге је коначно наплаћен, а селектор Србије Дејан Удовичић признао је да га је овај тријумф коштао живаца.

"Овај меч ми је заиста 'истањио' нерве. Обе репрезентације су играле веома добро и снажно у одбрани. То се види и по малом броју постигнутих голова у ситуацијама са играчем више. У првом полувремену смо држали 'прикључак', јер смо знали да ће у завршници наша добра физичка припремљеност доћи до изражаја", рекао је Удовичић на конференцији за новинаре у Загребу.

Након победе у четвртфиналу против Црне Горе, селекцију Србије у четвртак у полуфиналу очекује дуел против домаћина Хрватске. 

"Вечерас смо играли боље у одбрани и то је на крају одлучило утакмицу. Већ сада заборављамо дуел против Црне Горе и окрећемо се полуфиналу са Хрватском, која ће имати огромну подршку навијача", казао је ватерполиста Србије Живко Гоцић.

Селектор Црне Горе Петар Поробић изјавио је његова екипа није била довољно сконцетрисана. 

"Током целог меча смо имали проблем са концентрацијом. У последњој четвртини направили смо велики број грешака, што је Србија искористила и дошла до победе. Вечерас једноставно нисмо умели да пронадјемо начин како да победимо", навео је Поробић.

Голман Црне Горе Денис Шефик оценио је да је та екипа платила данак чињеници да је у такмичењу по групама одиграла велики број тешких утакмица.

"Играли смо снажно од почетка турнира. У првом колу смо одиграли одлично и победили Хрватску, али је од тог тренутка наша форма почела да пада. Упркос поразу, верујем да Црна Гора има одличну репрезентацију", закључио је Шефик.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару