"Делфини" на Црну Гору

Слободан Соро неизвестан за дуел са Црном Гором, у четвртфиналу Првенства Европе у Загребу. Сваки сусрет као финале. Црна Гора сјајан тим.

Меч између актуелних првака света и Европе на програму је у уторак од 20,40 часова, а пре тога у првом четвртфиналном сусрету састаће се Италија и Немачка.

Учешће првог голмана Слободана Сора је и даље неизвесно.

"Температура му варира и питање је хоће ли моћи да игра. У овом тренутку имамо још тројицу 'ровитих', али се надам да ће они бити спремни до сутра увече", рекао је селектор Дејан Удовичић.

Репрезентација је јутрос одрадила тренинг, а за вечерас је планиран још један.

"Селектор репрезентације Хрватске Ратко Рудић изашао нам је  у сусрет и препустио нам њихов вечерњи термин. Тако ћемо осетити време играња, јер је апсурдно да радимо у неком другом термину", каже Удовичић.

Према његовим речима, наш тим је на овом Шампионату одиграо једну изразито слабу четвртину против Мађара и то их је коштало губитка првог места у групи.

"После тога, сваки наредни сусрет нам је финални. Идемо у добром смеру. Одбрана и приступ игри против Немачке радују и на тај начин треба да размишљамо. Хоћемо да дамо максимум. Знам да ће бити доста противничких навијача који могу да изврше притисак, али мислим да имамо искуства за тако нешто", рекао је Удовичић.

Међу играчима влада умерени оптимизам. Свесни су снаге играча са којима су до пре неколико година били у истом тиму.

"Јаки су на свим позицијама, веома искусно и биће јако тешко. Због пораза од Мађарске морамо да идемо најтежим путем, јер ако добијемо Црну Гору, чека нас одморна Хрватска", каже Стефан Митровић.

Капитен и најбољи стрелац репрезентација Србије Вања Удовичић верује у екипу.

"Имамо веру у себе, али под условом да дечје болести оставимо за нама. Они су више показали него ми, иако су имали два кикса. То нам је мотив више. Црна Гора сигурно жели да се искупи за неуспех на прошлогодишњем Првенству света, али ми гледамо себе. Одлучиваће хладна глава, концентрација и мирноћа", рекао је Удовичић.

Пласман у полуфинале обезбедили су Хрватска, која је у одлучујућем мечу за прво место у А групи савладала Италију са 8:5, и Мађарска, која је тек у финишу сусрета успела да сломи отпор Македонаца и тријумфује резултатом 7:4. Хрватска ће у полуфиналу играти против успешнијег из дуела Србија - Црна Гора, док Мађари чекају победника меча Италија - Немачка.

Репрезентација Србије је данас одиграла најбољи меч на Шампионату и декласирала Немачку резултатом 17:3. Први пут је одбрана функционисала без већих грешака, што улива наду да би у најважнијем мечу против Црне Горе могло све да дође на своје место.

Мађарска је и у утакмици против Македоније показала да не игра добро и да први пут после дуго времена није главни фаворит за злато. После три четвртине Македонци су имали нерешен резултат, али у финишу нису издржали велики притисак. Неописива радост Мађара по завршетку сусрета најбоље показује да им самопуздање није на високом новоу.

У групи А расплет је био драматичан. Бранилац титуле Црна Гора имала је меч лопту против Румуна, али се умало није поновило претходно Првенство света, када су "ајкуле" у нокаут фази испале од Немачке. Румунија је после треће четвртине имала гол предности, али га није сачувала, па је тако изостала сензација.

Захваљујући том ремију Црногорци су остали на трећем месту, па је Хрватима и Италијанима остало да у последњој утакмици прве фазе такмчења одлуче ко ће директно у полуфинале. Италији је био довољан и један бод, али је квалитетнија репрезентација домаћина била сигурна и забележила убедљиву победу. Средином треће четвртине резултат је био нерешен, а онда су Хрвати за четири мнута постигли три поготка и разрешили све дилеме.

Број коментара 36

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару