Играчи незадовољни игром и резултатом

Ватерполо репрезентација Србије још једном је разочарала на светском првенству у Риму и након бледе игре и нерешеног резултата против Аустралије (8:8) нема разлога да са превише оптимизма очекује завршне борбе и утакмице на испадање.

Као и у дуелу против Шпаније, наши ватерполисти су показали бројне слабости и у нападу и у одбрани. Ни у једном тренутку нису успели да наметну игру која њима одговара и Аустралијанци су без већих проблема контролисали ситуацију у базену.

После утакмице, нико у нашем табору није био превише расположен. Свима је јасно да је оно што је Србија до сада приказала далеко испод новоа екипе која има амбиције да се бори за медаље, а најгоре је што се стиче утисак да нико нема одговор на питање како усмерити брод у жељеном правцу.

"Играли смо лоше, без договора. Једино је добро што још ништа није изгубљено, је почиње најважнији део турнира. Искрено, не могу да објасним разлоге за овако лошу игру. Правили смо много грешака и заиста смо деловали лоше. Надам се, ипак, да ћемо успети да се вратимо и да заиграмо како знамо", рекао је Слободан Никић.

Филип Филиповић је, као и сви остали играчи, деловао веома утучено, а био је још оштрији у оцени.

"Немам шта да кажем. Нисмо имали ритам, немам речи. Све је до нас. На јаким утакмицама немамо игру и показујемо невероватно несналажење и у одбрани и нападу. Као да смо се јуче окупили. Није у питању квалитет, већ можда форма. Све делује невероватно траљаво. Нисмо се прилагодили ни критеријуму суђење, ни њиховој игри. Резултат је испод сваког нивоа и једино је добро што горе од овога ваљда не може", рекао је Филиповић.

Селектор Дејан Удовичић каже да би до недеље требало урадити све да се подигне форма неких играча, како бисмо спремно дочекали дуел осмине финала, највероватније против Италије.

"Очекивали смо и имали тешку утакмицу, а велики проблем је била и врућина. Почетак је био добар, али су нас контрафаулови које је досуђивао италијански судија пореметили. Не бавимо се комбинацијама и нисмо калкулисали. Стално говорим да само мислимо о себи. Недостајо нам је Митровић у ротацији, посебно при оваквим временским приликама, али ово је наша реалност", рекао је Удовичић.

Репрезентације Србије ће у недељу од 21 час у осмини финала играти против Италије.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару