Мађари потопили "делфине"

Дерби старих ривала, Србије и Мађарске на Европском првенству у Загребу, припао је нашим северним комшијама, који су утакмицу добили резултатом 9:6. Утакмицу одлучила трећа четвртина коју су српски делфини изгубили резултатаом 4:0.

На путу ка европском злату српски делфини су се спотакли на Мађаре. Наши северни суседи су славили убедљиву победу над Србијом од 9:6, по четвртинама (2:1, 1:2, 4;0, 2:3).

Иако је Србија нешто лошије ушла у меч, по завршетку друге четвртине на семафору је стајао нерешен резултат 3:3. Обе репрезентације добиле се по једну четвртину са 2:1.

Мађари су боље ушли у меч, и брзо су стекли предност преко искусног Бироша, коју не анулирао Вања Удовичић. Ипак до истека првих седам минута Мађари поново долазе у вођство. Овај период обележила је лоша игра српских "делфина" у нападу и велики број досуђених фаулова у том делу игре.

У наставку и поред примљеног трећег гола српски ватерполисти збијају редове, а капитен Вања Удовичић са два везана поготка доноси изједначење.

Резултат после две четвртине обећавао је узбудљиву игру и у наставку меча, али мало ко је слутио да ће у наредних седам минута "орлови" бити потопљени.

После неколико напада у којима српски ватерполисти нису искористили играча више уследила је велика казна Мађара. После лоше реализације играча више у нападу и пада концентрације у одбрани, Мађари су у неколико узастопних напада постигли четири поготка, не дозволивши "делфинима" да постигну погодак у тој четвртини.

У том делу игре ништа није ишло за руком нашим репрезентативцима. Напади су завршавани без шута, играч више није искоришћен, а Мађарски голман је кренуо да "скида" све лопте које су српаки ватерполисти упућивали ка његовом голу.

Са заостатком од четири гола "делфини" су ушли у последњу четвртину, али се лоша игра из претходног периода наставила. Успели су изабраници Дејан Удовичића да минут пред крај дођу на два гола заостатка, али су Мађари голом у последњим секундама утакмице потврдили убедљиву победу.

Најефикаснији у репрезентацији Србије били су Филиповић са три, Удовичић са два и Прлаиновић са једним поготком.

Код побенидка најбољи стрелаб био је Мадараш са три гола, Киш је постигао два, док су Хошњаски, Сивош, Варга и Бирош по један пут затресли мрежу.

Следећи меч на Првенству Србија игра против Русије. Утакмица почиње у 10.00 часова а директан пренос можете пратити на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару