"Делфини" потопили Грке

Прва препрека нашим ватерполитима на путу до европског трона је прескочена. Изабраници Дејана Удовичића демолирали су репрезентацију Грчке резултатом 13:5. Најефикаснији у српској репрезентацији Вања Удовичић са четири поготка. Следећи меч Србија игра у понедељак против Мађарске.

Српски „делфини" су и на овом такмичењу почели оно што најбоље умеју, да „мељу" своје противнике. Прва жртва Удовичићевих изабраника је репрезентација Грчке коју је Србија убедљиво савладала ретултатом 13:5, по четвртинама 2:1, 4:2, 3:1, 4:1.

Ниједног тренутка победа Србије није доведена у питање, а "делфини" су добили сваку деоницу на мечу.

У прве две четвртине српски ватерполисти су имали проблема у нападу и реализација са играчем више није била на завидном нивоу. Сјајна одбрана Србије допустила је Грцима пет погодака, само један са играчем више из четири покушаја.

Утакмица је преломљена у трећој четвртини када су се Удовичићеви изабраници одлепили на пет разлике. У том периоду игре сјајно је играо капитен Србије Вања Удовичић.

У последњој деоници виђена је атрактивна игра српских ватерполиста а голови су подједнако падали и из даљине и са центарских позиција, где се посебно истакао Слободан Никић.

Једина замерка нашим ватерполистима је лоша реализација играча више. Српски "делфини" су из осам покушаја са играчем више само три пута успели да затресу мрежу противника.

Најефикаснији на мечу је био српски капитен Вања Удовичић који је постигао четири поготка, Никић је постигао три, Прлаинович два, док су Гоћић, Рађен, Филиповић и Душко Пјетловић дали по један гол.

Следећи меч на Европском првенству Србија игра у понедељак у 16.30 часова против Мађарске, а директан пренос можете пратити на Другом програму Радио-телевизије Србије.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару