Митровић у болници

Ватерполо репрезентација Србије, која учествује на првенству света у Риму, остала је без Стефана Митровића, који је због здравствених проблема одведен у болницу, где је задржан на посматрању.

"Према првим проценама, сумња се на вирусну инфекцију и Стефан би морао да прође тродневно испитивање. Инфекција је довела до отока пљувачних жлезда и мислим да је његово учешће на овом првенству под знаком питања", рекао је наш лекар Небојша Јеремић.

Према правилима Међународне пливачке федерације (ФИНА), селектор наше репрезентације Дејан Удовочић могао би да позове другог играча, уколико медицински стручњаци ФИНА прихвате налазе италијанских екара.

"За сада је још рано да говормо о томе. Донећемо одлуку сутра када буду познати резултати тестова", рекао је Удовочић.

Наши репрезентативци су, иначе, још под утиском јучерашњег пораза против Шпаније. Играчи су после меча одржали састанак и заједнички је став да је победа ривала била заслужена, али да су јој највише допринели они сами бојажљивом, деконцетрисаном и слабом игром, посебно у финишу сусрета.

"Направили смо себи медвеђу услугу. Имали смо велики број грешака и једноставно није било логично да победимо", рекао је Славко Гак.

Добра игра у средишници меча, када смо преокренули резултат и од 1:4 стигли до вођства, упропашћена је у последњој четвртини изузетно слабом игром, пре свега са играчем мање.

"Недопустиво је да примимо толико голова. Одбрана је увек била адут ове екипе. Са оваквим учинком боље нисмо ни могли да прођемо. Не смемо сада допустити да нас ухвати летаргија. Мислим да је овај састав имун на тако нешто. Сигурно је да можемо да играмо много боље", рекао је Филип Филиповић.

После пораза против Шпаније, репрезентација Србије ће морати да игра меч осмине финала, највероватније против Румуније. Много веће зло од тога је, међутим, чињеница да ћемо, због тога што нећемо бити први у групи, већ у четвртфиналу готово сигурно морати да играмо против Мађарске.

У другом колу наш тим се сутра од 13,30 часова састаје са Казахстаном и биће то прилика да играчи врате самопуздање. Иако противник не може да угрози тријумф, Удовичић ће инсистирати на максималном приступу.

"Против Шпаније је направљено доста грешака које морамо да отклонимо. У том контексту меч са Казахстаном долази у право време и сутра ће нам бити битно да одиграмо што је могуће квалитетније", каже Удовичић.

Капитен нашег тима Вања Удовичић сутра ће одиграти 200. утакмицу за репрезентацију, за коју је постигао 195 голова. За национални тим је дебитовао 2000, а од 2002. и Светског купа је стандардни члан репрезентације. Освојио је светско првенство 2005, европске шампионате 2003 и 2006, Светску лигу 2005, 2006, 2007 и 2008, као и више сребрних и бронзаних одличја.

"Лепа бројка, није мало одиграти 200 утакмица за репрезентацију. На срећу, имам далеко више лепих, него ружних успомена. Надам се да ће тако бити и у наредном периоду, јер верујем у овај тим", река

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 22. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару