Потопљени "кенгури"

Ватерполо репрезентација Србије победила је у Нишу селекцију Аустралије са 8:6 (0:1, 5:1, 1:1, 2:3) у трећем, последњем колу завршног турнира Светске лиге иосвојила прво место у Групи Б. Изабраници Дејана Удовичића у претходна два кола савладали су Јужну Африку и Хрватску. Противник у четвртфиналу је селекција Kине. Меч се игра у петак са почетком у 20.00 часова.

Што није успело фудбалерима, српски ватерполисти су урадили без већих проблема. Владајући првак света у петак ће у четвртфиналу од 20 сати играти против репрезентације Кине, четвртопласиране екипе из Групе А.

У првој четвртини обе екипе су направиле доста грешака у нападу, па гледаоци нису имали прилику да виде више од једног поготка, и то Аустралијанца Ентонија Мартина. Гости су на почетку друге четвртине, после одлично изведеног контранапада и гола Џона Котерила повели са 2:0.

Од тог тренутка до средине треће четвртине у базену је постојала само екипа Србије. Најпре је Душко Пијетловић смањио на 2:1, а резултат је поравнао Никола Рађен после контранапада.

Србија је до првог вођства на утакмици дошла два минута пре краја првог полувремена, када је Филип Филиповић искористио петерац. Веома брзо, голом Андрије Прлаиновића у ситуацији са играчем више домаћин је дошао до 4:2, а исти играч је до краја полувремена искористио петерац.

Голгетерску серију Србије почетком треће четвртине наставио је Пијетловић, а до краја деонице Арон Јангер је смањио на 6:3.

Већ на почетку последње четвртине Сем Мекгрегор је постигао четврти гол за Аустралијанце, који су затим у још два наврата пропустили прилику да дођу на један погодак заостатка.

Прлаиновић је поново вратио Србији три гола вишка (7:4), али су Аустралијанци одмах узвратили преко Сема Мекгрегора. Гол којим је дефинитивно решено питање победника постигао је Филиповић минут И по пре краја утакмице за 8:5.

Најефикаснији у репрезентацији Србије био је Андрија Прлаиновић са три гола, а два је постигао Филип Филиповић. Сем Мекгрегор и Арон Јангер дали су по два гола за Аустралију.

Победе Хрватске и Црне Горе

У првој утакмици трећег кола Б групе завршног турнира Светске лиге ватерполо репрезентација Хрватске савладала је селекцију Јужне Африке са 22:1 (5:0, 4:0, 6:0, 7:1).

Хрватска је заузела треће место у групи са само једном победом и у четвртфиналу ће играти против другопласираног из А групе, екипе САД.

У другој утакмици трећег кола А групе Црна Гора је победила САД након бољег извођења петераца са 11:9 (1:2, 3:1, 1:1, 2:3 - 4:2).

Црна Гора је освојила прво место у групи и у четвртфиналу ће играти против последњепласираног из Б групе, селекције Јужне Африке.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару