Победе Црне Горе и САД, пораз Хрватске

Почела Светска лига у Нишу. Црна Гора савладала Кину 16:4. САД боље од Шпаније 7:3. Аустралија успела је да савлада Хрватску резултатом 10:7.

У утакмици првог кола Светске лиге за ватерполисте данас је у Нишу репрезентација Црне Горе савладала Кину резултатом 16:4, док је у оквиру групе А селекција САД савладала Шпанију са 7:3. У првом мечу Б групе, двоструки освајач бронзане медаље Аустралија успела је да савлада Хрватску резултатом 10:7.

Утакмица је одиграна на базену Чаир пред око 100 гледалаца, а судили су Харт (Аустралија) и Пинкер (САД).

Као што се очекивало, Црна Гора је против Кине имала само мало озбиљнији тренинг и прилику да се уигра за много теже дуеле који јој предстоје. Ватерполистима које води Петар Поробић биле су, додуше, потребне две четвртине да би се уозбиљили, али је након тога у базену постојао само један тим.

Уз селекцију Црне Горе ће са три бода у друго коло ући и екипа САД која је савладала Шпанију резултатом 7:3 (2:0, 2:2, 0:0, 3:1). Американци су од самог почетка стекли сигурно вођство, а Шпанија није имала решења за Тонија Азаведа који је постигао три гола.

У првом мечу у Б групи у којој игра Србија, репрезентација Аустралије је савладала екипу Хрватске резултатом 10:7.

Освајачи бронзане медаље из 2007. и 2008. године су у Ниш стигли у сјајној форми и десет мечева без пораза, а против Хрватске их је предводио Сем Мекгрегор са три поготка. "Кенгури" су на полувремену водили са 6:3, а у последњу четвртину су ушли са четири гола предности пре него што су Хрвати славили са 3:2 и само ублажили пораз

У екипи Хрватске која ће текући турнир користити за што бољу припрему пред ЕП у Загребу предводили су Паво Марковић и Дамир Бурић са по два поготка.

Последњи меч данашањег програма од 20 сати играју Србија и Јужна Африка.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару