Шоштар: Нова лига за бољи и популарнији ватерполо

Председник ватерполо клуба Партизан Александар Шоштар оценио је да ће формирање регионалне Интерлиге допринети подизању квалитета и популаризацији ватерпола у Србији, Мађарској, Румунији и Словачкој.

Представници клубова потписали су уговор о формирању лиге, која ће почети на јесен, а учествоваће 10 екипа.

Србију ће представљати Партизан и Војводина, Мађарска ће имати шест тимова Вашаш, Хонвед, Егер, Сегед, Ујпешт и Ференцварош, а учествоваће и по једна екипа из Румуније (Орадеа) и Словачке (Кошице).

"Реализовали смо оно о чему смо доста причали у претходном периоду. Ово је изузетно значајан догађај за ватерполо у све четири земља.

Интерлига ће бити добра прилика за развој младих играча, али и за подизање квалитета и популаризацију ватерпола", рекао је Шоштар.

Шоштар је додао да ће календар такмичења бити утврђен, након што званично буду објављени термини за такмичење у Евролиги, Купу ЛЕН и Светској лиги.

"Лига ће почети на јесен, пошто прво морају да се утврде календари за европска и светска такмичења. Прве године играће се само по лигашком систему, без завршног турнира", навео је он.

Шоштар је додао да ће Интерлига бити отворена за улазак нових екипа из различитих земаља у будућности.

"У овом моменту не размишљамо о томе, али ћемо бити отворени за све предлоге који ће допринети побољшању ватерпола", закључио је он.

Представник мађарских клубова Петер Халмош оценио је да је Интерлига права инвестиција за будућност ватерпола.

"Ово такмичење ће бити добро за све учеснике. Играће квалитетни тимови и то ће, такође, привући спонзоре. Оваква лига је одлична инвестиција за будућност, а мађарски медији већ су показали велико интересовање", објаснио је он.

Пошто представници Оредее из оправданих разлога нису могли да дођу у Београд, Халмош је и у њихово име потписао уговор.

Представник словачких Кошица Штефан Шмикула захвалио је Партизану што је, као најактивнији учесник преговора о формирању лиге, позвао и његов клуб да учествује и додао да ће максимално помоћи у организацији такмичења.

Седиште лиге биће у Београду, а такмичењем ће руководити Управни одбор, који ће имати по једног члана из сваке од земаља учесница.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 25. август 2024.
22° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару