Приморац жели другу титулу

Ватерполисти црногорског Приморца изненадили су прошле године целу Европу тирјумфом на фајнал-фору у Ријеци, а на предстојећем завршном турниру елитног такмичења у Напуљу (14-15. мај) покушаће да начине нови подвиг и задрже трофеј у Боки.

 Сезона на измаку није прошла без проблема за Которане које је "дрмала" финансијска криза. Титулу националног првака у Црној Гори освојио је Јадран, а у заједничкој лиги са најбољим словеначким и хрватским клубовима изабраници Ранка Перовића морали су да се задовоље тек трећим местом, иза Новљана и Југа. За утеху, освојили су домаћи Куп.

Которани ће се у полуфиналу најелитнијег европског такмичења састати са екипом Југа, коју врло добро познају. Већ другу годину заредом играју у Јадранској лиги, а сусрети у првој фази клупског Првенства Европе, коју су и једни и други успешно пребродили, послужили су им за додатно уигравање пред полуфинални меч.

Приморац је прошле године уочи турнира у Ријеци сматран за потпуног аутсајдера у конкуренцији домаћих адута, Југа и младости из Загреба, као и вечтог фаворита у завршници ватерполо такмичења, екипе италијанског Про Река.

Тим из Котора се, међутим, у тишини припремао за фајнал-фор охрабрен елиминацијом највећег ривала, Јадрана, који је добијен у четвртфиналу, усред Херцег Новог. Изузетно мотивисани и спремни дочекали су одлучујуће битке за пехар и тријумфовали онда када је то било најважније.

Иако су сви након турнира у Ријеци остали запањени учинком актуелног првака Европе, морали су да признају да је трофеј потуно заслужено припао тиму који га је највише желео и у сваком тренутку знао како до њега да дође.

Капитално појачање за екипу из Котора било је ангажовање америчког интернационалца Тонија Азеведа, по мишљењу многих једног од најбољих ватерполиста данашњице.

Приморац није блистао у првој фази такмичења. Иако су освојили прво место у групи са Југом, мађарским Вашашом и грчким Паниониосом, чини се да су Которани рутински одрађивали посао тактички се штедећи за далеко веће изазове.

Да су мајстори за темпирање форме у правом тренутку браниоци тилуле показали су у четвртфиналу у коме је жртва поново био Јадран, овога пута жељан освете за прошлогодишњу елиминацију. Приморац је све решио већ у првом мечу у Херцег Новом победивши са 14:9.

Састав Приморца: Здравко Радић, Драшко Бргуљан, Урош Чучковић, Антонио Петровић, Филип Трајковић, Дарко Бргуљан, Ђерђељи Киш, Тони Азеведо, Драган Драшковић, Адам Штајнменц, Анђело Шетка, Небојша Милић, Угљеша Бргуљан и Бојан Павловић.

Трофеји: Евролига 2009, Куп победника купова 1977, Суперкуп Европе 2009. године, прваци Југославије (1986) и Црне Горе (2007 и 2008.), освајачи Купа Југославије (1986. и 2002) и Купа Црне Горе (2010).

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 21. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару