Удовичић: Показаћемо да смо озбиљан тим

Тренер ватерполиста Партизана Дејан Удовичић рекао је да ће његов тим у реванш мечу четвртфинала Евролиге са Југом у Дубровнику показати да је озбиљна екипа, пошто ће ићи на победу и неће размишљати о два гола предности из прве утакмице.

У првој утакмици, која је одиграна пре две недеље у Београду, црно-бели су победили са 11:9. Победник овог дуела у полуфиналну завршног турнира Евролиге у Ријеци играће против бољег из двомеча Про Реко (Италија) - Вашаш (Мађарска).

"Не размишљамо о гол разлици, нити о првој утакмици. Дошло је време да у реваншу покажемо да смо озбиљна екипа. Покушаћемо, уз хладну главу и праву мотивацију, да дођемо до резултата који ће нас одвести на завршни турнир. Понашамо се као да није било првог меча и зато у Дубровник идемо да победимо", изјавио је Удовичић на конференцији за новинаре на Бањици.

Удовичић је рекао да на базену у Дубровнику очекује спортску атмосферу, али је казао и да не размишља превише о томе. "Очекујем добру атмосферу и биће нам драго да играмо пред пуним трибинама. То је додатни мотив за екипу, а на нама је да у базену урадимо оно што је потребно. Не можемо да утичемо на оно што се догађа ван базена, тако да не размишљамо превише о томе", објаснио је он.

Удовичић је поновио да су оба тима у врху европског ватерпола, због чега ће и реванш утакмица у Дубровнику бити веома неизвесна. "Југ је врхунска екипа, симбол Дубровника... Имају знање, моћ и финансије, због чега већ дуже време имају значајну улогу у Евролиги. Партизан такође има играче који могу да одлуче утакмицу, а верујем да ће утакмицу одлучити колективна игра и већа жеља за победом", рекао је он.

Играчи и стручни штаб Партизана су после прве утакмице са Југом имали замерке на критеријум суђења, али је Удовичић данас рекао да црно-бели не желе више тиме да се баве. "Не занима ме суђење, уопште нећу тиме да се бавим. Морамо да будемо спремни да победимо и ако будемо имали и 20 искључења и да не добијемо ниједног играча више", закључио је он.

Играч Партизана Никола Рађен рекао је да је екипа спремна за дуел са Југом и навео да су црно-бели у претходне две недеље напорно радили на исправљању грешака из прве утакмице. "Видели смо где смо грешили у првој утакмици. Спремни смо, а меч у Дубровнику за оба тима је 'бити или не бити'. Ако урадимо све што се договоримо пре утакмице и боље одиграмо одбрану са играчем мање, остварићемо зацртани циљ", казао је Рађен.

Голман Бранислав Митровић оценио је да би добре одбране чувара мреже оба тима могле да одлуче ко ће путовати на завршни турнир у Ријеку. "У питању су две врхунске екипе, а меч у Дубровнику биће психолошки тежи него утакмица у Београду у којој се ништа није одлучивало. У оваквим утакмицама голмани праве разлике, а једна или две добре одбране голмана могу да пресуде", закључио је Митровић.

Реванш утакмица четвртфинала Евролиге између хрватског тима и Партизана игра се у среду од 18.15 у Дубровнику. 

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару