Петар Јакшић нови ватерполиста Радничког из Крагујевца

Досадашњи ватерполиста Партизана и репрезентативац Србије Петар Јакшић наставиће каријеру у Радничком, саопштио је клуб из Крагујевца. Јакшић (23) је поникао у Партизану, а у минулој сезони био је капитен и један од најбољих играча "црно-белих".

Млади бек репрезентације Србије четврти је играч српског националног тима који је у актуелном прелазном року појачао крагујевачки Раднички.

"Раднички прави добру екипу, играће се на сва четири фронта са изузетно високим амбицијама и није ми било тешко да се определим за један такав пројекат. За мене као младог играча у овом тренутку су веома битне те јаке утакмице и квалитетан рад у клубу, а нема сумње да ће ми тренинзи у Крагујевцу са искусним тренерима, али и саиграчима, то омогућити", рекао је Јакшић, пренео је званични сајт клуба.

Јакшић је са тренером Урошем Стевановићем сарађивао најпре у јуниорској репрезентацији Србије, а заједно су освојили Светско првенство 2021. године, у Прагу.

Јакшић је под селекторском палицом Уроша Стевановића почетком године дебитовао за сениорску репрезентацију Србије на Европском и Светском првенству.

"Познајем добро већину нових саиграча, са многима од њих сам наступао заједно кроз клуб и репрезентацију, док сам се са осталим сусретао као ривал кроз утакмице. Такође, јако добро сам упознат и са системом тренера Стевановића, сарађивали смо најпре кроз јуниорску, а затим и сениорску репрезентацију и сигурно је да ми неће бити тешко да се уклопим. Мислим да заиста можемо да идемо на највише циљеве", закључио је нови ватерполиста Радничког.

Раднички је до сада у прелазном року ангажовао репрезентативце Србије Страхињу Рашовића, Радослава Филиповића и Радомира Драшовића, као и црногорског интернационалца Николу Муришића.

петак, 21. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије